Yleisurheilua: Moskovan 7.päivä

Tänään on se päivä, mitä suomalaiset penkkiurheilijat ovat odottaneet läpi Moskovan yleisurheilun MM-Kisojen. Tänään heitetään miesten keihäänheiton finaali. Keihään finaalissa suomalaisista heittävät Antti Ruuskanen ja Tero Pitkämäki. Pelionnea ja jännitystä kotikatsomoihin!

 

Miesten keihäänheitto:

Voittaja: Pitkämäki/2.75 Unibet

TOP-3: Ruuskanen/2.75 Unibet

Molemmat suomalaiset mitaleille: Kyllä/4.50 Unibet

Match-Upit:

Vesely – Pitkämäki 2/1.80 Unibet

Tarabin – Vesely 2/1.50 Unibet

Avramenko – Amb 1/1.75 Unibet

Ruuskanen – Thorkildsen 1/1.95 Unibet

Zaitsev – Mätas 2/2.90 Unibet

Illan keihäsfinaali tulee olemaan huippu mielenkiintoinen taistelu! Kisaan maailmantilaston kärjestä lähtee kotimaan Dimitry Tarabin, joka viskasi reilu viikko ennen kisoja vajaa 89m. Tshekin Viteslav Vesely on toisena tilastossa vajaan 88m heitolla ja Veselyä vain muutamia senttejä vähemmän on heittänyt suomen Tero Pitkämäki, joka on tilastoissa kolmantena. Arvokisojen kestomenestyjä norjan Andreas Thorkildsen on maailmanlistan kahdeksantena. Thorkildsen ei ole tällä kaudella heittänyt vielä 85m kaarta. Suomen toinen edustaja finaalissa on viime kesän olympialaisten pronssimitalisti, eli Antti Ruuskanen, joka on maailmantilastoissa viidentenä 85.70 kantaneella heitolla. Ukrainan Roman Avramenko on heittänyt tällä kaudella 84.48 pitkän kaaren ja on sillä maailmanlistan sijalla 10. Ruotsin Kim Amb on stuntannut tällä kaudella erittäin hyvin ja hän on listan sijalla 12. reilun 84m kantaneella heitolla.

Keihään finaaliin lähdettäessä finaalista tai koko kisasta puuttuu maailman TOP-10 kärjestä neljä miestä, eli Yukifumi Murakami, Guillermo Martinez, Ari Mannio ja Fatith Avan.

Pitkämäki voitti karsinnan, kun mies heitti ensimmäisellään 84.50m kantaneen heiton. Vesely kiskaisi ensimmäisellään 87m mutta astui heiton yli. Toisella mies repäisi yli 81m ja se riitti lopulta helposti finaaliin. Andreas Thorkildsen kiskaisi kolmannella karsintaheitollaan 83m ja pääsi myöskin helposti finaaliin. Tarabinin ja Ruuskasen karsinta oli loppupeleissä suhteellisen vaikea, sillä molemmat joutuivat heittämään kaikki kolme heittoaan.

  • Pitkämäen heitto on älyttömän hyvässä vireessä. Karsintaheitto oli rento ja hidasvauhtinen, tai niin hän ainakin itse sanoi.
  • Vesely oli viime kesänäkin olympialaisten karsinnassa vakuuttava, mutta suli finaalissa. Tai no suli ja suli, otti hopeaa Walcottin jälkeen. Ainekset 87m heittoon.
  • Thorkildsen on velho, mutta hän taistelee tänään sijoista 3-5. En usko, että herra kykenee tänään heittämään hopeaan tai kultaan vaadittavaa +87m heittoa.
  • Antti Ruuskanen lämpee kisan edetessä ja hänellä on täydet mahdollisuudet heittää yli 86m heitto kisan loppukierroksilla. Karsinta oli hänelle tapojensa mukaan vaikea.
  • Tarabin lähtee tilastoykkösenä kisoihin, mutta jaksan epäillä hänen pään kestävyyttä kovassa paikassa. Piirikunnallisissa voidaan heittää pitkiä kaaria, mutta arvokisafinaalit nyt on täysin eri juttu. Mies voi jopa flopata tänään, tai todennäköisyydet floppaamiselle on olemassa.
  • Avramenko on ollut Kim Ambia useammin näissä paikoissa, joten hänen on helpompi päästä tässä kisassaan omalle tasolleen. Suosikki verrattuna ruotsalaiseen.
  • Ukrainan finaalin toinen edustaja, eli Ivan Zaitsev taistelee meidän vihjeissämme viron Risto Mätasta vastaan. Heittäjät ovat melko samantasoisia, joten virolaisella on aika huikea ylikerroin, eikä Zaitsev ole noin suuri suosikki häntä vastaan.

 

Uskomme Teron olevan tänään mestaruuskunnossa. Kahdella ekalla heitolla Tero pistää muille tai Veselylle luun kurkkuun poikittain heittämällä yli 86metriä ja kisan ratkettua viimeisellä heitolla Tero raapaisee yli 90metrin laakin. Toivotaan, että Osakan vuoden 2007 MM-Finaali saa tänään toisinnon ja Tero ottaa uransa toisen MM-Kullan! Antti Ruuskanen säestää mitalilla ollen kolmas Zeleznyn suojattien jälkeen.

 

 

Kommentoi artikkelia!

kommenttia

Powered by Facebook Comments

advertisement