Yleisurheilua: Kuudes kisapäivä

Kuudes kisapäivä Moskovassa starttasi meidän suomalaisten kannalta erittäin mallikkaasti, kun Tero Pitkämäki voitti keihään karsinnan ja Antti Ruuskanen tuli hänen seurakseen finaaliin. Teemu Wirkkala karsiutui ainoana suomalaisena finaalista. Juoksuradalla Hanna-Maari Latvala tykitti lähelle ennätystään 200m juoksun alkuerissä ja eteni illalla juostaviin välieriin. Hieno homma kaikenkaikkiaan!

Tänään illalla kilpaillaan jälleen useassa eri finaalissa. Me poimimme vihjeet kenttälajeihin ja yhteen juoksulajiin, joten olkaapa hyvät!

 

Miesten korkeushyppy:

Voittaja: Bondarenko/1.40 Unibet

TOP-3: Kynard/2.25 Unibet

TOP-3: Barshim/2.50 Unibet

Match-Upit:

Shustov – Baniotis 1/1.65 Unibet

Grabarz – Drouin 2/1.55 Unibet

Miesten korkeusfinaaliin on vain ja ainoastaan yksi suosikki, eli maailmantilastonkärkinimi Ukrainan Bondarenko, joka on hypännyt tällä kaudella huikean tuloksen 241. Mies on yrittänyt kahteen otteeseen maailmanennätyksen 245 parannusta, joka on edelleen Javier Sotomayorin nimissä. Bondarenko on yrittänyt siis korkeuksista 246 ja 247, mutta ne ovat jääneet hyviksi yrityksiksi, vielä…

Me veikkaamme Erik Kynardin ja Mutaz Essa Barshimin pääsevän Bondarenkon kanssa mitaleille, vaikkakin Unibet on asettanut venäläisen Ivan Ukhovin kakkossuosikiksi kertoimien valossa. Barshim on tällä kaudella onnistunut kerran voittamaan Bondarenkon ja se tapahtui toukokuussa Shanghain Timanttiliigassa, jolloin kavereilla oli sama tulos. Barshim toki on tällä kaudella hypännyt myöskin huikean tuloksen, 240 ja pitää sillä maailmantilaston kakkospaikkaa. Yhdysvaltain Erik Kynard on ollut näiden kahden vesselin vierestä seuraaja. Kynardin kauden paras on 237 tähän mennessä.

Kreikan Baniotis on maailmantilastoissa viidentenä tuloksella 234, mutta uskomme silti venäläisen ja kokeneemman Alexander Shustovin olevan hänen edellään tänään, vaikkakin tilastotulokset ovat heikompia. Kanadan Drouin voi olla kisan musta hevonen. Hän on hyppinyt tällä kaudella tasaisesti 235 tuloksen molemmille puolille ollen maailmanlistalla 4. tuloksella 236. Emme siis usko, että Iso-Britannian Robert Grabarzilla on tänään mahdollisuuksia häntä vastaan.

Uskon, että tänään nähdään todella hieno korkeuskilpailu ja mestaruuden jo ratkettua Bondarenkolle näemme Isinbayevan tapaan ainakin yhden maailmanennätys yrityksen.

 

 

Naisten kolmiloikka:

Voittaja: Saladuha/3.50 Unibet

Match-Up kohde:

Saladuha – Ibarguen 1/2.30 Unibet

Naisten kolmiloikka finaalissa nähdään illalla tulikuuma taistelu maailmanmestaruudesta, kun suvereenisti kautta hallinnut Caterine Ibarguen Kolumbiasta yrittää väistää Olha Saladuhan valtaistuimeltaan. Saladuha on tilastokärki kuitenkin tältä kaudelta tuloksella 14.85, vaikka Ibarguen onkin voittanut melkein kaikki kilpailut. Ibarguenin kauden paras noteeraus on 14.83. Saladuha voitti karsinnan nollatuuliin hypätyllä tuloksella 14.69, kun taas Ibarguen oli toinen lähes kahden metrin myötäiseen hypätyllä tuloksella 14.52. Nämä ainakin osoittaa jo sen, että molemmat mimmit ovat kunnossa ennen illan kisaa. Viime vuonna Lontoon olympialaisissa Saladuha voitti näyttävästi kultaa hypäten jo ensimmäisellä hypyllään voittotuloksen 14.99. Ukrainalainen löi muille samantien jauhot suuhun ja luut poikittain kurkkuun, ja sitä hän yrittää varmasti tänäänkin.

Saladuha osaa hallita nämä paikat ja on erittäin hyvä kisaamaan. Viime vuoden olympiakulta antaa vieläkin sitä kuuluisaa lisäpotkua, joten uskomme, että molemmat illan kenttälajifinaalit päättyvät Ukrainalaisjuhliin.

 

 

Miesten 400m aitajuoksu:

Voittaja: Felix Sanchez/7.50 Unibet

TOP-3: Sanchez/2.25 Unibet

Match-Upit:

Gordon – Cisneros 2/3.50 Unibet

Sanchez – Culson 1/1.80 Unibet

Dominikaanisen tasavallan kingi on jälleen areenalla… Feliz Sanchez, niin monelle tuntematon suuruus. 36-vuotiassa ”pappa” on vieläkin kiusaamassa nuorempiaan. Ei enään huippuaikojensa ”kunnossa”, mutta silti hän vain osasi viime kaudellakin ajoittaa kuntonsa juuri Lontoon Olympialaisiin. Yleisurheilun seuraajat muistaa miten siellä kävi… No Sanchez mykisti kaikki, voitti kultaa. Ei Sanchez mikään suosikki todellakaan tähän kisaan ole, mutta kerroin on törkeän hyvä verrattuna muihin. Sanchez osaa yllättää aina. Paineli välieräjuoksussa kauden parasta vauhtiaan, joten siitäkin voi jo päätellä, että lisää on tulossa. Mitalin hän ainakin saa, onko se sitten kultaa, se selviää kahdeksan aikaan illalla.

Kauden tilastokärki, nuori Kuuban Cisneros saa aivan törkeän kertoimen verrattuna tilasto kolmoseen, eli Gordoniin. Cisneros teki välieräjuoksussa kauden kärkituloksen, joten odottaa sopii, että hänkin lyö finaalissa sitä aikaa paremmaksi.

Puerto Ricon Javier Culsonilla ei pitäisi olla saumaa Sanchezia vastaan, sillä hänen menonsa on tasoonsa nähden ollut kankeata tällä kaudella.

 

Lyö yleisurheilu betsit tänään Unibetilla »

 

Kommentoi artikkelia!

kommenttia

Powered by Facebook Comments

advertisement