Työpaikkana vedonlyöntitoimisto?

Haastatteluosiossa tullaan haastattelemaan, niin urheilijoita kuin vedonlöynnin vierellä toimivia ihmisiä. Osion aloittaa vedonlyöntitoimisto Bet24:n kertoimenlaskija Juha. Lue mitä työ pitää sisällään!

 

Moro! Minkälainen vedonlyöntihistoria sinulla on, mistä kaikki lähti liikkeelle?
Moi vaan kaikille! Kiinnostus vedonlyöntiin ja urheiluun on ollut suurta jo lapsesta alkaen. Pienestä pitäen tuli seurattua kaikkia lajeja tarkkaan ja Veikkauksen pisteille tuli Vakio-lappuja ahkeraan kuskattua. Ottelupohdinnat ja laskennat tuli tarkkaan tehtyä ruutuvihkoihin, jotka taitavat edelleen olla jossain varaston perällä tallessa. Siitä sitten vähitellen homma kehittyi ja mukaan tuli uusi Pitkäveto sekä ulkomaiset vedonlyönnit. Sillä tiellä edelleen ollaan, tosin nyt työn puolesta hieman toisella puolen kenttää.

 

Mikä on tarkka työnkuvasi Bet24:llä? Kaadat pomoille konjakkia ja sytyttelet kuubalaisia?

Kuva vedonlyöntibisneksestä taitaa olla ehkä hieman liian ruusuinen. Konjakkia otetaan välillä, mutta vasta kun työt on saatu valmiiksi ja on aika hieman levähtää. Tosin työ on varsin hektistä eikä kertoimenlaskijalla ole juuri koskaan varaa hengähtää, koska taitavat vedonlyöjäthän eivät nuku koskaan. Oma työnkuva on sitä, että lähes päivittäin pitää olla kertoimia tekemässä tai tarkkailemassa pelikohteiden riskijakaumia. Lisäksi omaan työhöni kuuluu myös Suomen markkinoiden PR ja asiakkuudenhallinta.

 

Miten ajauduit Bet24:n leiviin kertoimenlaskijaksi? Minkälaista opiskelutaustaa ja kokemusta tarvittiin?

Bet24:n palvelukseen pääsin netissä olleen työnhakuilmoituksen kautta. Kokemus vedonlyönnistä oli varmasti se tärkein kriteeri, tuskin insinöörin papereistakaan haittaa oli.

 

Kerro hiukan kertoimenlaskijan työajoista?
Työajat vaihtelevat melkoisesti. Pääsääntöisesti ne ovat 10-19, mutta monesti töitä riittää aina pikkutunneille asti. On tapauksia jolloin eri lajien kertoimet pitää päivittää mahdollisimman nopeasti, kuten juuri päättyneiden Olympialaisten aikana. Silloin kertoimia tehtiin tarvittaessa läpi yön 24/7, jotta pelaajilla olisi mahdollisimman nopeasti tarjolla esimerkiksi jääkiekon ottelukertoimet.

 

Minkälainen vedonlyöntitoimisto on työympäristönä. Onko työ tiimipohjaista vai saako kertoimenlaskija tehdä töitä omassa rauhassa vaikka kotikoneella?

Työ on yhdistelmä näitä kaikkea. Kertoimenlaskenta, kuten monet muutkin työt ovat lähtökohtaisesti tiimityötä. Yhteiset sovitut pelisäännöt täsmäävät, joita sitten kukin toteuttaa tahollaan. Itse teen työtä pääsääntöisesti Suomesta käsin ja muut kertoimenlaskijat vastaavasti omissa toimipisteissään sekä meidän pääkonttorillamme. Keskenään pidämme yhteyttä pikaviestimien avulla, joilla voimme tarvittaessa pitää nopeasti video/skype-palavereita jos tarve vaatii.

 

Suomesta löytyy paljon nuoria, jotka jo alaikäisenä tekevät erittäin tarkkoja todennäköisyysarvioita. Antaisitko joitain tiettyjä neuvoja heille, jotka haluaisivat työskennellä vedonlyöntitoimistoille tulevaisuudessa? Riittääkö, että on ollut hereillä tilastomatematiikantunneilla ja harrastaa penkkiurheilua 24/7?

Tuossa on jo hyvä lähtökohta. Kova työnteko ja sitoutuminen tekemiseen palkitaan varmasti tavalla tai toisella tulevaisuudessa! Vedonlyöntiharrastuksen ohessa suosittelisin myös keskittymään opiskeluun, koska tutkinto on osaltaan myös pääsylippu työmarkkinoille. Eikä hyvästä kielitaidostakaan haittaa ole kansainvälistyvässä maailmassamme.

 

Minkälainen elämänkerta kertoimella on? Mitä vaiheita sen lyhyeen elämään kuuluu, ennen kuin se löytää itsensä vetolistalta?

Tuosta elämänkerrasta riittäisi tarinaa vaikka kirjaksi asti. Lyhyesti todettuna voisi sanoa, että kertoimenlaskija ensin määrittelee tapahtumalle todennäköisyysarvion. Tämän jälkeen laskija arvioi etukäteen hieman pelaajien pelikäyttäytymistä ja säätää näiden tietojen pohjalta kertoimen tarjolle.

 

Hienoin hetki vedonlyöntiurallasi?
Vaikea sinällään yhtä hienoa hetkeä poimia, kun vedonlyönnissä tärkeintä on pyrkiä pitkäjänteiseen työhön. Ehkä yksittäinen mukava muistikuva on lapsuudesta, jolloin tarkoin harkittu vakiorivi palautti huimasti muutaman sata markkaa. Silloin tuo voitto tuntui todella isolta pieniin panoksiin suhteutettuna.

 

Entäpä huonoin?
Tällaiset toki haluaisi unohtaa, mutta muistaakseni Norjan MM-kisojen jääkiekossa tulosvetolappujani vaivasi ns. tyhjän maalin kirous, tuntui että kaikki maalin voitot paukkuivat pieleen kun kiekko ammuttiin tyhjään verkkoon. Kyse saattoi olla tosin vain yhdestä tai kahdesta pelistä, mutta jostain syystä nuo kisat ovat vaan jääneet mieleen katkerina (Suomikin hävisi kullan jatkoajalla).

 

Vihjenetti ja VihjeParatiisi kiittää haastattelusta! Vielä vapaa sana, jos haluat sanoa jotain käyttäjillemme ja lukijoillemme?
Hyvää kevään/kesän odotusta kaikille! Keväällä onkin luvassa SM-liigan ratkaisut sekä lätkän MM-kisat. Nähdään Bet24-sivustolla!

 

Vihjenetti | Marko

Kommentoi artikkelia!

kommenttia

Powered by Facebook Comments

advertisement