Timanttiliiga: Monaco

Tarjoamme pitkästä aikaa teille hyvät lukijat vihjeitä yleisurheiluun. Tänä iltana kisataan Monacossa Timanttiliigan osakilpailu. Yleisurheilun huipulla on viime viikkoina haissut erittäin paha käry. Se ei tänään menoa haittaa. Alla vihjeet viiteen kilpailuun, olkaapas hyvät! Pelionnea!

 

Miesten 100m: Klo. 22.40

 • Voittaja: Justin Gatlin/1.55 Unibet
 • Collins – Vicaut 2/2.00 Unibet

Monacon timanttiliigan miesten sadalla metrillä taso on hieman matala, ottaen tietysti huomioon, että Tyson Gay ja Asafa Powell kärysivät viime viikonloppuna ja ovat kilpailukiellossa. Suosikki illan kisaan on maailmantilasto 4. Justin Gatlin (hän on periaatteessa 1.), joka on juossut 9.89 menneellä kaudella miesten pikamatkan. Ranskan Jimmy Vicaut joutui jättämään Tampereen EM-Kisat väliin pienten vammojen takia, mutta on tänään varmasti jälleen kunnossa. Vicaut on juossut tänä kesänä 100m 9.95 ja on maailmanlistan sijalla 7, kun taas Kim Collins on +2.0m/s myötäiseen juossut ajan 9.97. Uskomme Gatlinin voittoon ja Vicautin matchup voittoon Collinsista.

 

Miesten kolmiloikka: Klo. 21.40

 • Voittaja: Pichardo/2.75 Unibet
 • Pichardo – Taylor 1/1.65 Unibet
 • Greco – Fedorov 2/2.70 Unibet

Kaksikymppinen miesten kolmiloikan uusi superlahjakkuus ja tällä hetkellä jo tähdeksikin tituleerattava Kuuban Pedro Pichardo on ollut läpi kauden erittäin tasaisessa kunnossa ja hän on kesäkuun alussa tehdyn tuloksensa 17.69 johdosta maailmantilaston kärjessä. Britti Christian Taylor on maailman kakkoshyppääjä tällä hetkellä ainakin tilastojen valossa. Taylor on esittänyt yhden leiskautuksen päälle 17.50m tänä kesänä. Pichardon taso on ollut paljon korkeampi Tayloriin verrattuna tänä kesänä.

Fedorov voitti tampereella alle 23-vuotiaiden EM-Kultaa vastatuuleen hypätyllä tuloksella 17.13. Italian Daniele Greco on hypännyt tänä kesänä sentilleen yhtä pitkän hypyn, mutta tulos on tehty loisto olosuhteissa kesäkuun lopulla. Fedorovin kerroin on huikea Grecoon verrattuna, joten sitäkin lapulle.

 

Miesten keihäs: Klo. 21.30

 • Voittaja: Andreas Thorkildsen/3.75 Unibet
 • Vesely – Tarabin 1/1.50 Unibet
 • Vesely – Thorkildsen 2/2.55 Unibet
 • Thorkildsen – Avramenko 1/1.85 Unibet

Tshekki Vesely lähtee suosikkina illan kilpailuun, mutta alkukauden tekniikka ongelmista kärsinyt Norjan Thorkildsen on alkanut näyttää jo vanhaa kuntoaan. Thorkildsenin heitto kulkee koko ajan paremmin ja hän jo evää 86metrin heittoon eväät. Venäjän Tarabin on tilastoissa kolmantena, heti Pitkämäen ja Veselyn jälkeen. Emme usko, että Tarabin pystyy tänään haastamaan Veselyä taikka Thorkildsenia, vaikka tilastotulokset ovatkin vakuuttavia. Ukrainan Roman Avramenkokin on kaikessa hiljaisuudessa heitellyt melkein 85metrisiä heittoja, mutta hänen tasonsa ei riitä myöskään tänään Thorkildsenin lyömiseen.

 

Naisten 100aj: Klo. 22.15

 • Voittaja: Sally Pearson/5.50 Unibet
 • Wells – Pearson 2/2.20 Unibet
 • Harrison – Ali 1/1.60 Unibet

Naisten pika-aitojen maailman kympin kärkeen mahtuu peräti kahdeksan yhdysvaltalais juoksiaa. Hallitseva olympiavoittaja ja maailmanmestari Australian Sally Pearson löytyy vasta listan sijalta 11. 12.67 juostulla ajalla. Maailman kärjessä viiheltää yhdysvaltain Brianna Rollins, joka on juossut matkan huikeaan aikaan, 12.26. Tämä tulos on kovempi, kuin Pearsonin vuonna 2011 juoksema ennätys. Rollins ei tosin ole mukana Monacossa. Yhdysvaltoja edustaa maailmanlistan toinen, kolmas ja kuudes, eli Harrison, Ali ja Wells. Nämä kaikki ajat ovat tietenkin kovempia tilastoissa, kun Pearsonin mutta luotamme Pearsonin Sallyyn hänen loistavan kilpailijan luonteensa vuoksi. Jenkit ja Aussi samalla viivalla… Uskomme Pearsonin ”yllättävän” kaikki ja ottavan voiton huikealla kertoimella.

 

Naisten korkeus: Klo. 21.10

 • Voittaja: Blanka Vlasic/4.50 Unibet
 • Vlasic – Barrett 1/1.95 Unibet

Naisten korkeuden taso tänä kesänä on ollut hieman laiha. Yhdysvaltain Brigetta Barrett on maailman ykkösnainen 204 tuloksellaan ja venäjän Anna Chicherova seuraa häntä perässä tuloksella 202. Loukkaantumisten jälkeen paluun tehnyt Blanka Vlasic on hypännyt tänä kesänä tasan kaksi metriä. Kaksi metriä on yleensäkin ylitetty tänä kesänä ainoastaan neljästi ja niistäkin ylityksistä kaksi on Chicherovalla. Kisan ennakkoasetelmien puolesta kertoimet ovat ihan kallellaan. Vlasicin voitosta saa järkyttävää ylikerrointa siihen nähden, että hänellä on potentiaalia hypätä tänään vaikka 205. Haetaan tyhjät pois kuleksimasta. Vlasicin voittoa lapulle ja Unibetille kaivamaan kuoppaa!

 

Lyö vetoa Timanttiliigasta Unibetilla »

 

Kommentoi artikkelia!

kommenttia

Powered by Facebook Comments

advertisement