Tiistain SM-Liiga kierroksella kolme ottelua.

HIFK – HPK 1/1.62 NordicBet

HIFK – HPK (+1) 2.05 Veikkaus

Yli 5.5 maalia/2.15 Bet365

HIFK voittaa ja tekee yli 4.5 maalia/3.70 NordicBet

 

IFK.n viime viikko oli todella vaikea. Vain yksi voitto kolmesta pelistä ja se tuli vieraista Ilvestä vastaan. Helsingin jäähallista pisteet kävi hakemassa Tappara ja IFK oli todella pulassa torstaina Jokereiden vieraana. IFK.n pakka on saanut nyt pari päivää treenata yhdessä ja on varmasti valmiimpi tähän viikkoon kuin edelliseen. Hyökkäyspäässä on valtava potentiaali ja puolustusta johtaa esimerkillään Söderholmin tasoinen pelimies. Maalilla on Ortio esiintynyt vakuuttavasti. Koti ylivoima on aina punanutuilla erityinen ase.

HPK pelasi viime viikolla kolme peliä ja kärsi kaksi kotitappiota, mutta voitti vieraissa jo hieman laskusuuntaan ajautuneen SaiPan lukemin 1-5. Molemmat maalivahdit ovat nyt alkaneet saamaan peliaikaa hieman tasaisemmin. Hyökkäyspäässä tehoja odotettaisiin enemmän ja niitä tulikin SaiPan vieraana mutta kotona Kärppiä vastaan joukkue onnistui ainoastaan kerran ja sekin maali tuli puolustaja Aleksi Laakson lavasta. Puolustuspeli on hieman repsottanut. Maalilla tänään aloittaa Tolvanen, joka on hyvä lähipelissä mutta kaukaa tulevat tarkat laukaukset ovat hänelle myrkkyä.

IFK hallinnee ottelua. Ylivoimalla odotetaan tehoja ja niitä varmastikin saadaan. Vahvan liikkeen ja ylivoiman ansiosta pisteet jää helsinkiin lukemin 5-2.

 

 

JYP – TPS 1/1.47 Comeon

JYP – TPS (+1.5) 1/1.99 Comeon

JYP voittaa ja tekee alle 4.5 maalia/2.20 NordicBet

 

JYP hävisi viime viikolla erinomaisesti pelanneelle KalPalle lukemin 1-5 kotijäällään. JYP pelasi viime viikolla kolme peliä, hävisi kotonaan ja voitti kaksi kertaa vieraissa. JYP.n materiaali on ihan hyvä. Pari Stanley Cup voittajaa tekee siitä nimellisesti vahvan mutta osaako kaikki pelata jo joukkueena hyvin. JYP.n Rich Peverly on erittäin vahva aloittaja ja monitoimimies ylivoimassa. Hän tulee olemaan erittäin vaarallinen Eric Perrinin kanssa hyökkäyspäässä. Puolustuksessa on pieniä aukkoja mutta varsinkin Jyväskylässä JYP.n puolustus on erittäin tiivis ja parhaalle sektorille pääseminen on erittäin vaikeaa, kun kentällä pyörii Olli Malmivaaran kokoinen kaappi. Joni Myllykoski aloittaa maalilla kauden toisen pelinsä, hän torjui Lukkoa vastaan voiton Jyväskyläläisille.

TPS riisti kotijäällä Ässiltä yhden pisteen häviämällä vasta jatkoajan jälkeen lukemin 2-3. TPS saa tänään puolustukseen Stanley Cup voittaja Alec Martinezin, joka tuo leveyttä ja ylivoimaosaamista TPS.n puolustukseen. Hän voisi olla myös se tarvittava palanen TPS.n pelin avauksessa. Muutenkin TPS.n pakka näyttää nyt paljon paremmalta puolustuksen osalta kuin aikaisemmin tällä kaudella, kun ei ole mitään hulttiopareja alakerrassa. Hyökkäyspeliin päävalmentaja Pekka Virta oli jo tyytyväinen ja ihan hyvältä se näyttikin. Atte Engren aloittaa tänään maalissa ja hänkin on parantanut huomattavasti tolppien välissä.

JYP on osoittanut haavoittuvaisuutensa. Kauden aikasempi peli meni rankkareiden jälkeen TPS.lle turussa. Jyväskylässä ei ole yli 5.5 maalia kahteen vuoteen näiden joukkueiden kohtaamisissa nähty, joten tuskin nähdään tänäänkään. JYP.n rutiini, ylivoima ja viisikkopuolustus on TPS.lle liikaa, pisteet jää lukemin 4-1 Jyväskylään.

 

 

 

SaiPa – Lukko X/4.25 Unibet

Alle 4.5 maalia/2.30 NordicBet

SaiPa – Lukko ML 2/1.82 NordicBet

Peli päättyy tasan ja ottelussa tulee alle 5.5 maalia/6.60 NordicBet

 

SaiPa on valahtanut alaspäin jo sarjataulukossa. SaiPa oli lauantaina lähellä päästä pisteille Pelicansia vastaan mutta lahtelaiset voittivat lopulta ottelun lukemin 3-2. SaiPa on hävinnyt nyt neljä peliä putkeen. Viimeisin kotipeli päättyi HPK.ta vastaan kärsittyyn 1-5 tappioon. SaiPan asenne on edelleenkin hyvä, ei siitä käy kiistäminen, mutta joukkueelta puuttuu ne snaipperit hyökkäyspäästä jotka ratkaisevat tiukat pelit lappeenrantalaisille. Puolustuksesta on tullut hieman väljempi viime peleissä. Maalilla Jani Nieminen on edelleenkin pelannut hyvin mutta hän ei yksin joukkuetta aina pysty kantamaan. SaiPan viimeisin voitto on Jokereita vastaan Helsingistä lukemin 3-4, tuolloin SaiPa onnistui muuraamaan keskialueen täydellisesti ja pitämään johtonsa.

Lukko pelasi viikonloppuna kaksi tiukkaa peliä. Ensin lauantaina kotipelin JYP.ä vastaan häviten sen niukasti lukemin 1-2 ja sitten oli vuorossa sunnuntaina kahden väsyneen joukkueen kohtaaminen helsingissä, kun Jokerit ja Lukko ottivat yhteen. Peli oli tasoltaan erittäin huono ja yleisönkin mielestä tylsä. Lukko ei juuri saanut mitään omilla ylivoimillaan aikaan mutta piti myös Jokereiden ylivoiman kurissa. Lukon hyökkäykseenlähdöt olivat heikkoja helsingissä. Tanskalaiset ovat hyökkäyspäässä erittäin vahvoja mutta heille tarvitsisi saada kiekkoja vauhtiin laidoille, silloin saadaan tehoja aikaan ja nopeita suoraviivaisia hyökkäyksiä. Lukon ylivoimassa on potentiaalia, mutta se ei ole naksahtanut vielä kohdalleen. Petri Vehanen ei ole voittanut peliäkään tällä kaudella. Toivottavasti tänään tulisi se ensimmäinen vuoden 2011 MM-kisojen sankarille.

Kaksi erittäin tasaista joukkuetta kohtaa. Maalit on kortilla. Peli päättynee taistelun jälkeen tasalukemiin 2-2 ja Lukko voittaa rankkareilla.

Kommentoi artikkelia!

kommenttia

Powered by Facebook Comments

advertisement