Tennistä: Wimbledon 2013 Ennakko

Maailman tunnetuin ja legendaarisin tennisturnaus Wimbledon alkaa tänään Lontoossa. Wimbledonin voitto on jokaisen tennispelaajan unelma. Wimbledonin tarunhohtoiset nurmikentät ovat tuoneet monille ihmisille ympäri maailmaa ilon ja surun kyyneliä, ja näin tulee varmasti käymään myös tänä vuonna. 2000-luvulla Wimbledonissa on ollut vain yksi kuningas yli muiden, eli entinen maailmanlistan ykköspelaaja Sveitsin Roger Federer, joka on voittanut Wimbledonin Grand Slam turnauksen yhteensä seitsemän kertaa. Seitsemään Grand Slam turnauksen kaksinpelin voittoon on Wimbledonissa Federerin lisäksi yltänyt ainoastaan Pete Sampras ja William Renshaw. Roger Federer on turnauksen hallitseva mestari kaadettuaan Andy Murrayn viime kesäisessä finaalissa erin 3-1.

Naisten turnauksessa on vain ja ainoastaan yksi voittajasuosikki, eli yhdysvaltain Serena Williams. Hän tulennee etenemään puolivälieriin asti murskavoitoilla. Huippuhyvinä päivinä Vica Azarenka ja Maria Sharapova hänet pystyy haastamaan vakavissaan. Unohtamatta tietenkään puolan Radwanskaa, joka on naisten kiertueen paras puolustus tenniksen pelaaja.

 

Ennakkosuosikit:

 

Novak Djokovic, 2.20 Unibet:

Maailmanlistan ykkönen on tietysti turnauksen suurimpia suosikkeja. Hän voitti Wimbledonin toissa vuonna on tälläkin kertaa suurin suosikki tähän titteliin. Djokovic taistelee palloista tunnetusti loppuun asti ja lyö sekä kämmeneltä, että rystyltä kovia peruslyöntejä rajoja pitkin. Monipuolinen syöttö on myöskin herran ase. Djokovicin ensimmäinen ”haaste” tulee todennäköisesti olemaan neljännellä kierroksella, mikäli saksan Tommy Haas etenee sinne asti.

Andy Murray, 4.50 Unibet:

Viime vuonna finaaliin asti edennyt maailmanlistan toinen, Andy Murray on Djokovicin jälkeen se toinen ennakkosuosikki. Andy Murrayn paineita ja taakkaa ehkä hieman laskee se, että viime vuonna mies onnistui voittamaan tenniksessä olympiakultaa Wimbledonissa pelatulla tennisturnauksella. Hän on siis käytännössä jo voittanut ennenkin Wimbledonissa. Murrayn ensimmäinen haaste lienee puolivälierissä, jos ranskan Jo.Wilfried Tsonga sinne asti etenee. Ennen Tsongaa miehen on todennäköisesti voitettava Tommy Robredo ja Janko Tipsarevic, jotka ovat myöskin erittäin hyviä pelaajia ja pystyvät haastamaan maailman kirkkaimpia tähtiä vakavissaan.

 

Mustat hevoset:

 

Roger Federer, 7.50 Unibet/välieriin: 2.50 Unibet:

Wimbledonin kingiä ei enää voi sanoa turnauksen ennakkosuosikiksi, vaikka onkin maailmanlistalla kolmas tällä hetkellä. Federer kuitenkin on aina yllätysvalmis ja etenee varmuudella puolivälieriin asti jolloin kohtaa Rafael Nadalin. Federer on aina kaiken sympatian ja kannustuksen kohteena Lontoon nurmikentillä. Federer voitti hänen valmistavan turnauksensa ennen Wimbledonia saksan Hallessa. Se ainakin osoittaa miehen olevan kunnossa nurmikentillä.

Juan Martin Del Potro, 50.00 Unibet/välieriin: 2.65 Unibet:

Tandilin tornilla on kaikki lahjakkuus ja potentiaali ottaa lisää Grand Slam voittoja. Maailmanlistalla kahdeksantena oleva Argentiinalainen on aina ollut hyvä Wimbledonissa, mutta mitään jättipaukkua hän ei ole onnistunut vielä jysäyttämään. Miehen parhaimmat saavutukset Lontoon nurmikentiltä ovat pääsy neljännelle kierrokselle vuosina 2011 ja 2012. Tämän vuoden kaavio suosii jopa Del Potroa, sillä neljännellä kierroksella tulennee vastaan japanin Kei Nishikori ja jos hän Nishikorin kaataa niin todennäköisesti puolivälierissä odottaa espanjan massakenttäspesialisti David Ferrer, joka eteni Ranskan avoimissa aina finaaliin asti. Del Potrolla on Grand Slam voitto syksyltä 2009. Miehen vahvuuksia ovat kovat, suorat eli kierteettömät peruslyönnit ja kova syöttö, silloinkun se toimii.

Lleyton Hewitt, EI KERTOIMIA VOITOLLE, VIELÄ:

Australialainen on erittäin varteenotettava yllättäjä tämän vuoden turnauksessa. Sijoittamattomana turnaukseen lähtevä aussi kohtaa kuitenkin avauskierroksella Sveitsin Wawrinkan. Jos herra klaaraa Sveitsiläisen hänen tiensä aina puolivälieriin asti helpottuu kummasti. Federerin kanssa hän on kiertueen parhaimpia ruohokenttäpelaajia.

 

Päivittäin tarjoamme kolmesta viiteen peliin vihjeet. Tennisturnauksissa on aina paljon pelattavaa, me kaivamme teille parhaat! Tervetuloa mukaan kaksi viikkoa kestävään huumaan! 🙂

 

Lyö Wimbledonin mestaruusvedot Unibetilla »

 

Kommentoi artikkelia!

kommenttia

Powered by Facebook Comments

advertisement