Tenniksen US Open Ennakko!

Kauden neljäs ja viimeinen Grand Slam turnaus US Open alkaa maanantaina 26.8. Jälleen on tennisfaneille luvassa herkkua läpi iltojen ja pitkien öiden kahden viikon ajan, kun karvapalloa hakataan kovaa pitkin Flushing Meadowsin tenniskeskusta.

Tilaa Eurosport Player ja katso meidän vihjaamat matsit!

US Openin pelithän pelataan tuttuun tapaan kovilla ja nopeilla alustoilla, jolla ovat vahvoilla kovan syötön ja kovat peruslyönnit omaavat pelaajat. US Openiin tultaessa on monen monta eri suosikkia, joista käytännössä kuka tahansa voi klaarata voiton. Me teemme yhteistyötä tässä turnauksessa Eurosport TV-Urheilukanavan kanssa ja kirjoitamme teille arvon lukijat päivittäin noin kuusi otteluvihjettä/ennakkoa Eurosport Player palvelulla näkyvillä kentillä pelattaviin tennisotteluihin Jarkko Niemisen pelejä unohtamatta. Miesten pelejä enimmäkseen, mutta naisetkin otetaan huomioon. Pääpaino toki miesten kaksinpelissä. Puolivälieristä asti jokaiseen päivän aikana pelattavaan otteluun vihje/ennakko! 

 

Miesten pelaajaennakkoa:

Rafael Nadal on antanut myrskyvaroitusta kunnostaan, Novak Djokovic on ATP-listan kärkenä tietysti varteenotettava mestarisuosikki, viime vuoden voittajaa Andy Murrayta unohtamatta.

Maailman, ehkä kaikkien aikojen tennispelaaja Sveitsin Roger Federer on tietysti aina huomioitava, mutta viime viikot ovat olleet ”Kingille” vaikeita ja mies on tippunut jo maailmanlistalla sijalle seitsemän, mutta Federer on aina yllätysvalmis.

Argentiinan Juan Martin del Potro on vuoden 2009 US Open voittaja ja hänenkin läsnäolonsa on muistettava varsinkin, kun nyt ollaan hänen mielialustallaan. Del Potro hävisi Wimbledonissa viisieräisen väännön jälkeen välierän Novak Djokovicille. Viime vuonna Djokovic tiputti DelPon huikean väännön jälkeen puolivälierissä luvuin 3-0. Tänäkin vuonna Del Potro kohtaa todennäköisesti Djokovicin puolivälierässä.

David Ferrer majailee tällä hetkellä maailmanlistan neljäntenä, mutta espanjalaisen muuten niin hyvin sujunut kausi ei palvele häntä enää US Openin kovilla kentillä. Ferrer toki oli viime vuonna semifinaaleissa US Openissa ja tälläkin kaudella yltänyt jokaisessa turnauksessa kahdeksan parhaan joukkoon, mutta emme jaksa US Openissa hänen yltävän puolivälieriä pidemmälle.

Tshekin Tomas Berdych pelaa hyviä kisoja läpi kesän ja kauden, mutta Grand Slam turnauksissa hän on tupannut aina vähän ”hermostumaan”. Viime vuonna semifinaaleihin Ferrerin tavoin yltänyt Berdych ei silti nosta meidän papereissa suurta huomiota ajatellen turnauksen voittoa.

Mustia hevosia turnauksessa riittää toki varmasti, mutta heitäkään ei nyt voi voittoon asti povata. Me nostamme miesten kaksinpelistä mustiksi hevosiksi kotikentällään pelaavan kovasyöttöisen John Isnerin, joka koki Cincinnatin Masters turnauksen finaalissa niukan 0-2 tappion tiebreikkien jälkeen Rafael Nadalille. Isner tunnetaan vahvasta syötöstään, mutta silti niin epätasapainoisen rytmittömästä pelistä, johon vastustajat ei pääse ikinä kunnolla sisään. Toiseksi yllätyskortiksi nostamme Puolan Jerzy Janowizcin, joka on hyvin paljon samantyyppinen pelaaja kuin Isner. Janowiczin syöttö on murhaava osuessaan ruutuun (aina ässä) ja kakkossyöttökin on osuessaan ruutuun erittäin vaarallinen, sillä hän saattaa syöttää senkin lähemmäs 200km/h, toki siksi hän syöttää myöskin niin paljon kaksoisvirheitä.

Suomen Jarkko Nieminen aloittaa tiistaina oman turnauksensa puolan Lukasz Kubotia vastaan. Toiselle kierrokselle tulisi todennäköisesti vastaan Bulgarian Grigor Dimitrov ja jos Jarkko hänet vielä jollain tapaa onnistuisi kaatamaan, niin kolmannella kierroksella tulisi todennäköisesti vastaan maailman ykkösnimi, eli Novak Djokovic.

 

Naisten pelaajaennakkoa:

Serena Williams on maailmanlistan ykkösnaisena ja moninkertaisena US Open voittajana jälleen mestarisuosikki maanantaina alkavaan kisaan. Williams hävisi toki Cincinnatin finaalissa Victoria Azarenkalle, joka on turnauksessa Williamsin kovin haastaja. Puolan Radwanska on monipuolinen pelaaja, mutta silti liian heppoinen voittaakseen US Openia. Radwanskan pelaaminen perustuu puolustamiseen aivan täysin. Tshekin Petra Kvitova on aina muistettava. Toissa vuonna hän oli naistenniksessä se kuumin pelaaja voitettuaan Wimbledonin ja kauden päätös turnauksen Lontoossa. Saksan Sabine Lisicki pelasi Wimbledonissa unelma tennistä, kun hän tiputti matkalla finaaliin Serena Williamsin, mutta finaalista tuli tappio ranskan Marion Bartolille, joka lopettaa uransa tähän kauteen. Muita kärjen haastajia ovat mm. Sara Errani (WTA-5), Li Na (WTA-6), Caroline Wozniacki (WTA-8) ja Samantha Stosur (WTA-13). Stosur on parin vuoden takainen mestari ja voi kovien lyöntiensä ansiosta olla erittäin vaarallinen. Tanskan Wozniackia on vaivannut jo pitkään isoissa turnauksissa tason- ja pään kestäminen.

Naisten turnauksen mestaruus ratkotaan todennäköisesti Williamsin ja Azarenkan välillä. Muista ei tuskin ole heidän haastajaksi, vaikka yllätykset ovat naistenniksessä yleisempiä kuin miesten turnauksessa.

 

 

Pelikohteet:

Voittajavedot:

Nadal/2.80 Unibet

Del Potro/10.00 Unibet

Azarenka/4.10 Unibet

 

Lyö mestaruusbetsit US Openiin Unibetilla »

 

Eurosport on iso osa Australian Avoimia, Ranskan Avoimia ja Yhdysvaltain Avoimia tennisturnauksia. Tilaa Eurosport Player, niin näet paljon enemmän mm. tennistä.

Tilaa Eurosport Player ja katso meidän vihjaamat matsit!

Kommentoi artikkelia!

kommenttia

Powered by Facebook Comments

advertisement