Liiga: Tappara – JYP klo. 18.30, 17.11.2016

Neljän ottelun voittoputkessa liitävä Tampereen Tappara lähtee matsiin ennakkosuosikkina, mutta historia tietää puhua vahvasti JYPin voiton puolesta.

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa tällä kaudella kerran. Tuossa syyskuun lopussa pelatussa ottelussa JYP oli parempi Tuomas Pihlmanin ja Anssi Löfmanin maaleilla 2-0. Osapuolten aikaisempia kohtaamisia katsoessa yksi asia pistää silmään, sillä JYP on voittanut kaksikon kolme edellistä vääntöä. Edellisen kerran Tappara on voittanut Jyväskylässä viime vuoden lokakuussa. Tuolloin Jussi Tapolan suojatit olivat parempia maalein 2-3.

Molemmilla putket päällä

Tapparan alkukausi on ollut vakuuttava. Tapolan suojatit ovat pelanneet kuluvalla kaudella 19 ottelua, joista 14 on päättynyt voittoon ja viisi tappioon (13-1-2-3). Sarjataulukossa Kirvesrinnat ovat piikkipaikalla neljän pisteen erolla ennen Kuopion KalPaa. Illan otteluun joukkue lähtee neljän pelin voittoputkessa.

Tapparan vahvuudet ovat löytyneet kuluvalla kaudella hyökkäyksestä ja puolustuksesta. Tästä parhaiten kertoo se, että joukkue on tehnyt eniten ja päästänyt toiseksi vähiten maaleja Liigassa (59-39). Tämä näkyy myös erikoistilanne pelissä, sillä Tappara on ylivoimalla sarjan paras (30,56%) ja alivoimalla kolmanneksi paras joukkue (84,85%).

Parhaat vetotoimistot NHL-vedonlyöntiin ja muuhun lätkään
unibetParas valinta käytännössä sarjaan kuin sarjaan - myös NHL:ään
betwayTunnettu suppeasta valikoimasta mutta kovista kertoimista.
betssonSuomalaisten vedonlyöjien kestosuosikki. Helppokäyttöinen.

JYPin alkukausi on ollut melkoinen Via Dolorosa. Marko Virtasen suojatit ovat pelanneet kuluvalla kaudella 18 ottelua, joista voittoihin on päättynyt seitsemän ja tappioihin 11 peliä (5-2-5-6). Sarjataulukossa Jyväskyläläiset ovat neljänneksi viimeisiä ja illan otteluun JYP lähtee kahden pelin tappioputkessa.

JYPin ongelmat kuluvalla kaudella ovat löytyneet pelaajien pääkopan sisältä. Joukkue on johtanut monia otteluita parillakin maalilla, mutta onnistunut häviämään nämä matsit. Viimeksi tällainen sukellus nähtiin tiistaina, jolloin KalPa kiri kahden maalin takaa 2-4 vierasvoittoon. Toinen iso ongelma JYPillä on ollut maalinteko, sillä JYP on tehnyt sarjassa neljänneksi vähiten maaleja. Jos Virtasen suojateista pitäisi hakea jotain positiivista, niin kerrottakoon, että JYP on ylivoimalla sarjan toiseksi paras (24,62%) ja alivoimalla kovin joukkue (90,16%).

Jatkuuko JYPin rämpiminen?

Peliyhtiöt pitävät Tapparaa ennakkosuosikkina tässä matsissa ja syystä, sillä Kirvesrinnat ovat pelanneet varsin vakuuttavan alkukauden, siinä missä JYP on rämpinyt enemmän ja vähemmän illasta toiseen. Myös Kertoimet.com uskoo kotijoukkueen voittoon tässä ottelussa.

Maalintekijävinkissä lapulle laitetaan Veli-Matti Savinaisen osumalla, sillä hyökkääjä on ollut tällä kaudella täysin pitelemätön SM-liigassa. Unibet tarjoaa Savinaisen maalille 2-95 kertoimen ja seuraavanlaiset 1×2-kertoimet: 1.90 – 4.15 – 3.50

Kommentoi artikkelia!

kommenttia

Powered by Facebook Comments

advertisement