SM-Liigan viikkoraportti ja ranking 29.10

Joo, kulunut SM-Liiga viikko jälleen vierähti ohi ja on aika tehdä jälleen selkoa siitä miten liigassa pelattiin. Ensimmäikseksi nostetaan esiin SM-Liigan tämän hetken paras joukkue eli Helsingin Jokerit.

Jokereilta puuttuu edelleen pelimiehiä, mutta viime viikolla joukkue sai takaisin tärkeitä palasia, mukaan lukien Ben Eaves ja Nichlas Hardt. Molemmat olivat Jokereiden ratkaisu pelaajia viime keväänä, kun Jokerit murskasi IFK.n puolivälieräsarjassa puhtaasti 4-0, ja mm. Tanskalainen Hardt oli Jokereiden paras pistemies.  Jokerit voitti tiistaina liigan kärkiottelussa kotonaan JYP.n puhtaasti 1-0. Keskiviikkona Jokerit svengasi Bluesin yli lukemin 1-2 ja perjantaina Jokerit juhli kotonaan 45-vuotista taivaltaan kaatamalla Ilveksen 2-0. Sunnuntaina Jokerit matkasi Färjestadin vieraaksi European Trophy otteluun jossa panoksena oli lopputurnaus paikka. Jokerit hävisi tuon ottelun selkein lukemin 4-1 ja ottelussa loukkaantui Ben Eaves, mutta hän säästynee pahemmilta vaivoilta, vaikka päähän kohdistunut taklaus säikyttikin useammat Jokerifanit. Tulevalla viikolla Jokerit pelaa kaksi vieraspeliä, torstaina Kerhoa vastaan Hämeenlinnassa ja lauantaina Raumalla Lukkoa vastaan. Kärkipaikka häämöttää.

TPS menetti heti alkuviikosta Petteri Nummelinin ja Michal Birnerin takaisin omiin joukkueisiinsa. Torstaina TPS pelasi 90-vuotis juhlaottelunsa kotonaan Ilvestä vastaan valkoisissa juhlapaidoissa ja esitteli Mikko Koivun kotiyleisölle jota oli paikalla huimat 10500 silmäparia. Itse ottelu ei juhlaa pelillisesti tarjonnut. Molemmat joukkueet olivat huonoja ja vastaiskumaaleista johtuen Ilves voitti pelin lopulta 3-5. TPS.stä maalinteossa onnistui NHL vahvistukset Korpikoski ja kapteeni Koivu 2 kertaa. Viikon toisessa ottelussa lauantaina Bluesia vastaan TPS rähmi kolmannessa erässä jo 3-1 johtonsa, mutta voitti lopulta jatkojen jälkeen Mikko Koivun maalilla pelin 4-3. Sen voi nyt jo TPS.n pelaamisesta sanoa, että jos nyt jostain kumman syystä NHL alkaisi niin turussa ei todellakaan tultaisi näkemään pitkää kevättä, sillä joukkueen peli on täysin näiden NHL miehien varassa. Joukkueen peli on muutenkin aika kamalan näköistä eikä pelaajilla tunnu olevan halua pelata yhteen ja yrittää täysillä. Tällä viikolla TPS pelaa kaksi peliä, tiistaina matkataan Lahteen Pelicansin vieraaksi ja torstaina Kärpät saapuu turkuun. Tiukat kaksi peliä…

Kärpät pelasi aivan huikean Lokakuun. Joukkue kärsi ainoastaan yhden tappion varsinaisella peliajalla, ja se tapahtui piristynyttä SaiPaa vastaan vieraissa viikko takaperin. Joukkue keräsi 27 pistettä 33 mahdollisesta, joten voidaan puhua onnistuneesta kuukaudesta Oululaisten silmin. Ylämäki joukkueella on ollut jyrkkä ja kohta joukkue saattaa olla jopa liigan piikki paikalla. Joukkueen vahvin peluri on tällä kaudella ehdottamasti ollut liigan paras maalintekijä eli Juha-Pekka Haataja, joka on jäänyt ainoastaan kaksi kertaa ilman pisteitä tällä kaudella. Kärpät kohtaa torstaina TPS.n vieraissa, josta on odotettavissa voittoa ja kotonaan lauantaina JYP.n, joka on varmasti tiukka kärkikamppailu.

HIFK.n otteet ovat olleet todella hapuilevia. Pelisysteemi ei ole kunnossa ja joukkue elää käytännössä ainoastaan Joni Ortion varassa. Peluutus on koko ajan hukassa ja päävalmentaja Sormuselle uumoillaan kenkään antamista ja tilalle aggressiivisempaa, IFK.n näköistä valmentajaa. IFK.n pelaamisesta puuttuu se jokin. Lokakuun aikana IFK voitti ainoastaan 2 peliä, toki vielä on yksi peli jäljellä huomenna JYP.ä vastaan, mutta saa nähdä mitä siitä tulee. Ville Peltonen palaa IFK.n kokoonpanoon tiistaiseen otteluun ja varmasti omalla esimerkillään piristää koko joukkuetta. Tiukkaa tulee IFK.lla olemaan..

 

Ranking:

A-Ranking:

Jokerit

Kärpät

KalPa

B-Ranking:

JYP +

Ässät

Blues

HPK –

C-Ranking:

HIFK+

Lukko+

SaiPa

Tappara

Pelicans

Ilves –

TPS –

Kommentoi artikkelia!

kommenttia

Powered by Facebook Comments

advertisement