SM-Liigan toinen ennakko!

Tänään se alkaa! Nimittäin SM-Liiga! SM-Liiga ennakon toista osaa on nyt mahdollisuus lukea. Kaksi kauden suurinta suosikkia odottavat silti vielä tuloaan, koska eivät pelaa tänään illalla. Myöhemmin tänään ennen liigakierroksen alkua nämäkin joukkueet esittelyssä, jolloin on mukana myöskin mestaruusbetsit vihjeinä ennakoissa. Tänään vihjeet avauskierroksen kahteen pelin ennen klo. 16.00 päivällä! Pysykää kuulolla! Antoisia lukuhetkiä kaikille!

 
6. Lukko

Lukko lähtee kauteen hurjasti vahvistuneena. Risto Dufvan toinen kausi raumalaisten peräsimessä on alkamaisillaan ja joukkue on kesän aikana haalinut riveihinsä kokeneita kehäkettuja, kun mm. TPS.ää vain aikaisemmin urallaan suomessa edustaneet Petteri Nummelin ja Ville Vahalahti siirtyivät raumalle. Joukkueen selviä vahvuuksia kauteen lähdettäessä siis onkin juuri valmennus, kokemus ja duunariosasto. Joukkueen kolmos- ja nelonkentistä löytyy haalariosaston hommia tekeviä seppiä, jotka hankkii jäähyjä ja tappaa alivoimia. Joukkueen kokemus auttaa kantamaan tulevan kauden vaikeiden vaiheiden yli ja auttaa myöskin keväällä, kun pelataan tosipelejä. Vaikka hyökkäys ja puolustuskin näyttävät hyvältä niin, ainakin hyökkäys tarvitsee Lukon osalta jotain lisää. Puolustus on ihan okei, mutta kaksi selvää ja valmista pakkiparia niistä saadaan vain koottua, ketä Lukolla on käytössä. Maalivahtiosasto on Lukolla aivan käsittämättömän heikko ja se voi koitua kohtaloksi. Petri Vehanen jätti raumalle järjettömän suuren aukon ja sitä täyttämään hankittu Zapolski ei ole ainakaan vielä vakuuttanut. Hyvä joukkue, jonka tarvitsee päästä tänä vuonna suoraan pudotuspeleihin taistelemaan kannusta, ainakin satsauksien vuoksi.

 

5. TPS

Kai Suikkasen TPS päättää tällä kaudella ihan varmasti kolme vuotta kestäneen taaplauksensa pitkin synkkiä vesiä. TPS on viime vuosina koottu pelitapaan ja valmentajaan nähden täysin väärin, eikä oikeita sommitelmia ole päästy turussa toteuttamaan. Tälle kaudelle joukkue on täydentänyt puolustustaan kolmella ihan hyvällä nimellä, kun Markus Seikola, Steven Seigo ja Shaun Morrisonn liittyi TPS.n riveihin. Hyökkäykseen on tullu Francis Pare, Dan Sexton ja Tadas Kumeliauskas uusina miehinä. NHL.stä tulleelta Sextonilta odotetaan paljon pisteitä ja todennäköisesti hänen luisteluvoimansa ansiosta hän tulee niitä tekemäänkin saadessaan kiekkoa vauhtiin. Pare voitti viime keväänä AHL mestaruuden ja hänestä odotetaan turkuun ykkössentteriä, ja syöttökonetta. Brian Willsiellä on optio TPS.n kanssa. Hän aloittaa kautensa tai on jo aloittanut kautensa Kroatialaisessa KHL-joukkueessa, mutta palannee turkuun ennen joulua. Puolustus on ihan hyvässä mallissa niin kokemusta kuin nuoruuttakin. Vittasmäki, Palmroth ja Pulli täydentävät kuusikon hyvin. Fredrik Norrena palasi TPS.ään pitkän matkan jälkeen. Hänestä odotetaan ykkösmaalivahtia ja viimeistä lukkoa turkulaisten maalille. Suikkasen TPS pelaa tunnetusti taistelevaa ja suoraviivaista hokia. Suoraan pudotuspeleihin täytyy päästä.

 

4. JYP

Marko Virtanen, JYP.n uusi päävalmentaja. Kuka? Entinen jääkiekkoilija, joka on toiminut JYP.n valmennusjohdossa jo tovin, ottaa homman haltuun tällä kaudella, kun Jyrki Aho paineli espooseen ja Bluesin peräsimeen. Virtanen tuo JYP.lle vähän uutta ja ihmeellistä pelitapaan. Pelaamisen pitäisi olla aiempaa suoraviivaisempaa, mutta silti luonne itse pelistä ei pitäisi unohtua. JYP on tunnettu robottikiekosta. Robottikiekko käytännössä meinaa sitä, että pelaajat toteuttaa hommaa mitä käsketään, eikä poikkea siitä. JYP on jälleen pysynyt melkolailla samanlaisena kuin aiemminkin. Ei juuri suuria muutoksia joukkueessa. Maalivahtipeli on edelleenkin joukkueen vahvuus. Tuomas Tarkki – Joni Myllykoski akseli on liigan parhaimpia ja varsinkin kun molemmista on ykkösmaalivahdiksi. Puolustus on tunnetusti todella vahvaa jyväskylässä, vaikka joukkueesta Olli Malmivaara ja Kalle Koskinen lähtikin. Mikko Luoma ja Jyrki Välivaara tulevat paikkaamaan noita tontteja erittäin hyvin, ja täyteen kuuden puolustajan formuun pääseminen on helppoa, sillä jyväskylästä löytyy omasta takaa jo paljon huippuosaamista takalinjoille. Hyökkäykseen on palannut edellisen mestaruuden aikainen laiturisnaipperi eli Jani Tuppurainen, joka on todella hyvä hankinta. Joukkueen hyökkäys on muutenkin hyvässä balansissa, vaikka ratkaisuvoimaa hieman puuttuukin. Roolitetut sentterit joka ketjuun tuovat hyvän pohjan. Paperilla JYP.n nippu on kunnossa ja suora pudotuspelipaikka ja kotietu on selviö. Ainoon kysymyksen heittää valmennus?

 

3. Tappara

Viime kevään hopeajoukkue Tappara lähtee melkolailla samalla nipulla tulevaan kauteen, kuin millä se operoi viime kaudellakin. Alexander Barkov toki luonnollisestikin puuttuu tulevan kauden rosterista. Tappara on hankkinut amerikasta uuden ykkössentterin itselleen, kun Philip McRae siirtyi vuoden sopimuksella Tapparaan. Kakkossentteriksi joukkue povailee Tomas Plihalia. Plihal on aina kysymysmerkki, sillä hänen uraansa varsinkin suomessa ovat haitanneet loukkaantumiset jatkuvasti. Laitureita joukkueessa riittää. Tappara hankki kesällä paljon jälleen kehittyneen Pekka Jormakan tekemään maaleja ja entisen maalipyssyn, eli Kristian Kuuselan. Kuuselalla riittää edelleenkin potentiaalia lyödä laattaa pussiin B-pisteen kaarelta, mikäli vain kiekkoa sinne saa, tarpeeksi. Puolustus on erittäin leveä. Pasi Puistolan paluun myötä se on myöskin erittäin vahva. Vaikka Tappara menettikin Tuukka Mäntylän venäjälle, niin on heidän puolustus aika loistavassa mallissa. Kuusi kokoonpanon loistavasti täyttävää puolustajaa ja heidän takanaan vielä Juha Metsola, jolta odotetaan toista huippukautta peräjälkeen, voiko asiat olla huonosti? Ei. Jukka Rautakorpi peluuttaa varmasti näilläkin kavereilla sitä ärsyttävää kahvauskiekkoa ja keskialueen passiivista träppiä, mutta jos sillä tulee menestystä niin haittaako se? Ei. Varma top-4 tämänkin kauden SM-Liigassa.

 

 

Tykkää meistä facebookissa: https://www.facebook.com/VihjeNett?ref=hl

Seuraa meitä twitterissä: https://twitter.com/Vihjenetti

Kommentoi artikkelia!

kommenttia

Powered by Facebook Comments

advertisement