SM-Liigan ranking ja viikko raportti 21.10

Joo, tosiaan kaksi viikkoa on aikaa edellisestä ranking päivityksestä, mutta ei anneta sen haitata. Samoin viimeisistä vihjeistä ja ennakoista on saman verran aikaa. Pyydän nöyrästi anteeksi kaikilta. Ongelmat johtuu teknisistä asioista. 🙂

HPK kävi hakemassa Hippokselta torstaina kolme pistettä ehkä hieman yllättäenkin. JYP ei muutenkaan ole kotijäällä esittänyt mitenkään erityisen vahvoja otteita. Vieraspeleissä yleensä homma on toiminut paremmin. HPK jatkoi lauantaina siitä mihin oli torstaina jäänyt. Toki kaksi pistettä irtosi KalPalta vasta jatkojen jälkeen 3-2 voitolla, mutta silti ailahtelevuus on näiden kahden pelin osalta ainakin katkaistu. HPK on nousussa.

Blues voitti viikko takapelin ensimmäisessä Back-to-Back pelissä HPK.n kotonaan 6-3, mutta tämän jälkeen on ollut hieman vaikeampaa. Ensin HPK voitti Bluesia vastaan kotipelinsä 3-0, sitten sarjan kärkipelissä JYP haki pisteet Baronalta vahvan 60-minuuttisen ansiosta lukemin 2-3, perjantaina KalPan kilpi tylsytti Bluesia soittavan orkesterin lukemin 1-0, toki jatkojen jälkeen ja lauantaina Kärpät nollasi kotijäällään Bluesin lukemin 4-0. Neljään viime peliin alkukauden todella pirteästi esiintynyt Blues-bändi on iskenyt ainoastaan 2 maalia. Blues tulossa alaspäin, rajusti.

Kärpät on tällä hetkellä liigan kuumin joukkue. Viimeisestä kuudesta pelistä Kärpät on voittanut 5 ja ainoa tappio tuli KalPa.lle kotijäällä jatkojen jälkeen lukemin 3-4. Kärpät on noussut sarjan jumbosijoilta jo liigan toiseksi, seitsemän pisteen päässä majailevaan sarjakärki JYP.n. Kärpät lähtee Jokerien ja KalPan kanssa saavuttamaan sarjakärkeä, eli Oululaisryhmä on: NOUSUSSA.

JYP tuntuu pärjäävän nimensä ansiosta. JYP.n kärkikentät ovat kyllä nimekkäitä ja vahvoja, mutta tulos ei ole todellakaan sen mukaista. JYP pelaa vieraissa ihan nättiä jääkiekkoa, kun sen ei tarvitse tehdä pelillistä aloitetta, mutta kotona peli töksähtelee epäilyttävästi. JYp.n ylivoima ei ole pelaajista ja nimistä huolimatta mitenkään erikoista. Kärki nimiltä vaaditaan parannusta. Esim: Stanley Cup voittajat Peverly ja Perrin eivät pelaa sillä dominoivalla otteella niinkuin heidän pitäisi. Ei JYP romahda, mutta pieniä epäilyksiä joukkue saa aikaan. Lievästi laskussa.

 

Ranking: Plus/Miinus meinaa sitä, että kuuluuko rankingin parempiin joukkueisiin vai siihen heikomman puoleiseen. Ilman merkintää olevat, ovat neutraaleja. Eli +merkin omaava joukkue rangkingin yläpäässä voisi kuulua myös ylempään rankingiin, mutta ei sitten taas kuulukaan.

A-Ranking:

Jokerit

Kärpät

KalPa

B-Ranking:

JYP +

Ässät

Blues

HIFK –

C-Ranking:

HPK +

Lukko +

SaiPa

TPS

Pelicans

Tappara

Ilves –

 

Kommentoi artikkelia!

kommenttia

Powered by Facebook Comments

advertisement