SM-Liiga raportti/ranking 23.9

Ensimmäinen tänne vihjattu SM-Liiga viikko oli pienimuotoista vuoristorataa. Joukkueet eivät juuri olleet samaa mieltä kanssani toistensa otteista. Ainut ns. Jackpot osui KalPa-Jokerit ja Jokerit-TPS otteluihin.

NHL Lockout on nyt jo tuonut pelaajia SM-Liigaan ja se todennäköisesti alkaa näkymään joukkueiden otteiden parantumisena. Jussi Jokinen tuli Kärppiin -> 6-0 Ässiä pataan, Jesse Joensuu Ässiin -> 4-1 HPK.ta päähän (Joensuu 2 maalia) ja Lennart Petrell IFK.hon -> Ilvestä kuonoon 6-1 (Petrell 3maalia).

Mestarisuosikeista KalPa on pelannut hieman ailahtelevasti. Joukkue voitti tiistaina kotonaan Jokerit 3-0 lukemin, hävisi torstaina Ilvekselle vieraissa 5-3 ja nousi surkean avauserän jälkeen voittoon Lukosta numeroin 5-3. KalPa menetti Ilves matsissa Jukka Voutilaisen ja Jussi Timosen mutta sai lauantaiksi takaisin Sakari Salmisen.

Lukko on aloittanut kauden todella kesysti. Joukkueella on ainoastaan koossa yksi piste kauden neljästä ensimmäisestä pelistä, eikä sen tilannetta helpoita myöskään henkisesti se, että joukkue hukkasi Kuopiossa hankitun 0-3 johtonsa avauserän jälkeen.

Jokerit otti askeleen eteenpäin perjantaisessa kotipelissään voittamalla TPS.n 5-1, peli oli käytännössä ohi jo ensimmäisen erän jälkeen, kun Jokerit johti peliä jo 4-0. Jokereiden peli ei ollut avauspelissä IFK.ta ja toisessa pelissä KalPaa vastaan millään lailla uomissaan. Loukkaantumiset ja pelikiellot toki veivät pari laituria ja sentteriä ja junnut ovat tulleet tilalle. Ensi viikolla Jokereiden pelaajamurheet helpottavat, kun NHL-apu Valtteri Filppula pelaa tiistaina SaiPaa vastaan ja Jarkko Ruutu vapautuu pelikiellosta torstain Ilves peliin. Riku Hahl saattaa myös palata kokoonpanoon.

 

Ranking: Ranking perustuu tämän hetkiseen kuntoon, ja pieniin kokoonpanomuutoksiin, ranking päivitetään viikon välein, sunnuntaisissa viikkokatsauksissa.

A-RANKING

JYP

IFK

JOKERIT

B-RANKING

SAIPA

BLUES

KALPA

ÄSSÄT

C-RANKING

KÄRPÄT

TAPPARA

HPK

D-RANKING

PELICANS

TPS

ILVES

LUKKO

Kommentoi artikkelia!

kommenttia

Powered by Facebook Comments

advertisement