SM-Liiga kierros 30.10

Lokakuun viimeinen ns. kierros on käsillä. Odotettavissa on erittäin tasaisia pelejä ja ehkä parhaat pelivalinnat löytyy ML-veto kohteista. Tasurit voi myöskin maistua erittäin hyvältä.

 

 

HIFK – JYP 2/2.61 Expect

HIFK – JYP X2/1.58 Unibet

HIFK – JYP ML 2/2.05 Expect

 

HIFK on aivan sekaisin oleva joukkue tällä hetkellä. Menossa on todella heikko jakso joukkueella, mutta tänään olisi oiva tilaisuus kääntää kurssia 115-vuotis juhlaottelussa kotonaan JYP.ä vastaan. HIFK saa kokoonpanoon takaisin Eero Somervuoren, Tyler Redenbachin ja Ville Peltosen joten hyökkäyspään materiaali ainakin laajenee. HIFK.n pelistä puuttuu se tunnettu brändimäinen agressiivisuus ja sitä kaivattaisiin todella. Puolustus on aika tasavahva ja maalilla Ortio pelaa huippupelejä illasta toiseen, se ei aina vaan riitä, kun kentällä muuten ei kemiat kohtaa.

JYP pelasi viime viikolla kolme ottelua. Tiistaina JYP hävisi ensimmäistä kertaa varsinaisella peliajalla vieraissa, kun Jokerit kesytti sarjakärjen lukemin 1-0. Torstaina JYP hermostui oikein todenteolla ja kaatoi kotonaan SaiPan näytöstyyliin 7-2. Lauantain kotipelissä JYP teki komean nousun ottelun lopussa Tapparaa vastaan 1-4 tappioasemasta tasoihin, mutta hävisi lopulta rankkareiden jälkeen 4-5. JYP ei ole esittänyt mitenkään kummallisia otteita materiaaliinsa nähden. Tuntuu koko ajan siltä, että JYP voittaa nimensä ansiosta. JYP.n pelityyli sopii paremmin vieraskaukaloon joten he ovat tänäänkin vahvoilla.

HIFK.n pakka on hieman sekaisin, mutta tänään kotijoukkue piristyy. JYP pelaa vieraissa paremmin kuin kotona, joten erittäin tasainen peli on luvassa. JYP voittaa viimeistään jatkoajan jälkeen.

 

 

Ilves – HPK 1/2.70 SportingBet

Ilves – HPK 1X/1.64 Unibet

Ilves – HPK ML 1/2.10 BET365

 

Ilves pelasi viime viikolla kaksi peliä ja ne pelattiin peräkkäisinä päivinä. Torstaina Ilves oli pilaamassa TPS.n synttärijuhlat voittamalla palloseuran vieraissa lukemin 3-5 ja nousi sarjan jumbopaikalta pois ohi TPS.n. Perjantaina Ilves yritti tehdä ryöstöretkeä Helsinkiin, jossa myöskin juhlittiin Jokereiden 45-vuotis syntymäpäiviä. Tässä ottelussa Ilves pelasi paljon paremmin kuin TPS.ää vastaan mutta hävisi kuitenkin pelin 2-0, oltuaan Jokereiden paineen alla lähes koko ottelun. Ilveksen pelistä huokui kyllä todella kova nälkä ja pisteitä haettiin oikein urakalla. Viime viikon kahdesta pelistähän Ilveksen pääottelu oli tuo torstainen, jonka he klaarasivat oikein mallikkaasti. Ilves vahvistui viikonloppuna NHL maalivahti Andreas Lindbäckillä, joka varmasti tuo sitä kaivattua varmuutta puolustuspäähän. Silloin, kun maalissa on maalivahti johon voi 100% pelaajat luottaa, niin pelaajien pelaamisestakin tulee rennompaa ja näin asiat helpottuu. Ilves pelaa ihan mallikasta ylivoimapeliä ja se taitaa olla tämän päivän suurin ase HPK.ta vastaan.

HPK on esiintynyt viime peleissään varsin mallikkaasti. Takana on neljän ottelun voittoputki. Kaksi peliä on toki vasta voitettu jatkoajan jälkeen, mutta eihän sillä nyt niin suurta merkitystä ole. HPK sai riveihinsa NHL-hyökkääjä Eric Fehrin, joka ryminällä sisään. HPK.n hyökkäyspeli on muutenkin ollut aika hyvässä balanssissa ja joukkueen tekeminen on ollut vahvaa. Puolustuspeli on ollut suhteellisen tiivis ja molemmat maalivahdit ovat pystyneet torjumaan voittoja.

Ilves taistelee tänään kotijäällään mallikkaasta ja raapii vähintään pisteen tänään plakkariinsa lisää.

 

 

Tulosvetovihje:

HIFK – JYP

2,3 – 2,3,4

Ilves – HPK

2,3,4 – 1,2,3

Kommentoi artikkelia!

kommenttia

Powered by Facebook Comments

advertisement