Sm-Liiga kierroksen pelivihjeet 19.9.

Tänään, eli keskiviikko-iltana pelataan kolmen ottelun liigakierros. Ensimmäinen NHL-apu nähdään tänään jäällä, kun Kärpät asettaa ykköskentän keskelle Jussi Jokisen, joka saapui kasvattiseuraansa Carolina Hurricanesista. Illalla on muutenkin edessä ennakolta ainakin kaksi erittäin tasasta ottelua, eli Tappara – Blues ja Kärpät – Ässät, turussa pelattava TPS – JYP on näin ennakkoasetelmien puolesta JYP.n peli.

 

Tappara – Blues X/4,50 Veikkaus (X/4.55 NordicBet)

Tappara – Blues(+1) 2/2,00 Veikkaus (2/2.14 NordicBet)

Peli päättyy tasan ja ottelussa syntyy alle 5.5 maalia/7.20 NordicBet

 

Tappara aloitti erittäin vahvasti kauden Ilvestä vastaan viime perjantaina. Kirvesrintojen plakkariin kertyi 1-7 ”vierasvoitto” Ipasta ihan keskinkertaisella esityksellä. Tapparan kakkosketju (Haapala-Barkov. Jr.-Nieminen) oli todella vahvassa tikissä. Puolustus ei joutunut mihinkään suurempaan testiin. Pekka Tuokkola esitti varmoja otteita maalilla, mutta ei hänkään joutunut kauheasti töihin Ipaa vastaan. Kotipelinsä Tappara hävisi KalPalle, mutta esitti silti todella vahvoja otteita, ja oli niiden puolesta ollut suosikki voittajaksi. KalPa teki paikoistaan maalit ja ohitti välistään heikostikin pelanneen Juha Metsolan helposti. Tappara nousi kaksi kertaa tasoihin 1-1.n ja 2-2.n mutta KalPa teki heti Tapparan maalin jälkeen maalin ja meni johtoon. Jokatapauksessa Tappara on pelannut hyvää hokia ja se omaa kovan potentiaalin menestyäkseen tällä kaudella.

Blues nousi kauden avauksessaan Lahdessa Pelicansia vastaan kolmannessa erässä 5-3 tappioasemasta 5-5.n mutta hävisi lopulta rankkareilla 6-5. Tuossa pelissä Blues toi esiin uuden tutkaparin, kun Rinkinenö-Ramstedt teki kovat pisteet. Heti seuraavana päivänä, eli viime perjantaina Blues avasi kauden myös kotijäällään, vastaan asettui IFK, joka oli torstaina nöyryyttänyt Jokereita lukemibn 7-3. Tuo ottelu oli ennalta IFK.n heiniä, mutta Blues pelasi erittäin hyvän ottelun puolustuksen kautta. Blues sai suljettua IFK.n pois parhailta maalipaikoilta ja Juuso Riksmanin oli helppo poimia kaukaa tulleet vedot. Bluesin voitto IFK.sta ei ollut ainakaan minulle yllätys, sillä Bluesin paketti toimii puolustus suuntaan tällä hetkellä paremmin, kuin Jokereiden, ja IFK ei osannut reagoida tähän.

Tappara ja Blues ovat pelanneet viime kausilla ja jo tänä syksynäkin tasaisia pelejä. Viimeiset 3 kohtaamista on päättynyt tasuriin. Tänään odotettavissa on erittäin tasainen peli, Tappara painostanee koko ottelun ajan erittäin kovin ja Bluesin mahdollisuudet aukenevat vastahyökkäyksistä ja ylivoimista. Molemmat tehnee pari maalia. 2-2

 

 

 TPS – JYP 2/2.60 Veikkaus

TPS (+1) – JYP 2/3.80 Veikkaus

JYP voittaa ja tekee yli 3.5 maalia/4.10 NordicBet

 

TPS hävisi kauden kaksi ensimmäistä otteluaan. Viime torstaina HPK kävi hakemassa jatkoaika voiton HK-Areenalta lukemin 2-3. Tuossa pelissä ei juuri tunnetta ollut, aika tylsä runkosarjan avauspeli turussa. TPS menetti 2-1 johtonsa tuossa pelissä. Joukkueelta onnistui maalinteossa neloskentän junnusentteri Santtu Huhtala, ja ykköskentän sentteri, pistelingoksi hänethän hankittu Corey Locke. Lauantaina TPS hävisi porissa Ässille 3-0, mutta peli-ilme oli parempi. TPS.stä odotetaan kaudelle mustaa hevosta, mahdollisten NHL-apujen vuoksi. TPS.n rosteri on ihan vertailu kelpoinen kaikkien keskikastin joukkueiden kanssa. Maalivahtikaksikko on ehkä liigan paras, mikäli sikäli Niittymäki pysyy koko kauden kunnossa.

JYP voitti kauden avauksessaan KalPan Niiralan montussa lukemin 0-3. JYP teki avauserään heti kolme maalia ja ratkaisi pelin siihen. Toisen ja kolmannen erän JYP sumputti hyvin ja piti KalPan poissa parhailta maalintekopaikoilta, vaikka he purjeissa olivatkin ajoittain. Voiton takuu miehenä oli ykkösmaalivahdiksi hankittu Tuomas Tarkki, joka palasi liigakartalle näyttävästi nollapelillä. Lauantaina JYP avasi kauden kotonaan Kärppiä vastaan. JYP oli tähän otteluun lähdettäessä suosikki ja piti tehottoman Kärppälauman hyvin aisoissa ja voitti pelin lopulta 3-1. Eric Perrin osoitti tässä pelissä olevansa kovassa kunnossa heti kauden alussa tehtyään tehot 1+1. Tuomas Tarkki jatkoi vankkoja otteitaan maalilla.

TPS on voittanut viimeksi JYP.n mestaruuskeväänsä (2010) Playoffseissa. JYP on tuottanut viimeisen kahden kauden ajan harmaita hiuksia turkulaisille. Viimeisen kahden kauden aikana joukkueet ovat kohdanneet kahdeksan kertaa, JYP on voittanut näistä peleistä 7 varsinaisella peliajalla ja yhden jatkoajalla. Maalisuhde on JYP.n hyväksi 25-5. TPS ei ole tehnyt kahteen kauteen Jyväskylässä maalia, joten tähän otteluun lähdettäessä voidaan jo menneisyyden valossa saada yksi joukkue, ja vielä kun JYP on esittänyt vankempia otteita alkukaudella, jos pois suljetaan harjoituspelit, lähtee se tähän otteluun näillä kertoimilla todella suurena suosikkina. Huomioitavaa on myös, ettei JYP ole jäänyt alle 4 maalin Turussa sitten kevään 2010. JYP hakee pisteet turusta lukemin 1-4.

 

 

Kärpät – Ässät 2/2.70 Veikkaus, (2/2.75 Unibet)

Kärpät – Ässät (+1) 2/1.60 Veikkaus, (2/1.68 Unibet)

Kärpät – Ässät ML 2/2.14 NordicBet

 

Kärpät on voittanut tällä kaudella harjoitusottelut mukaanlukien ainoastaan kaksi peliä ja niistä se viimeisin on 28.8 Kometa Brno.ta vastaan vieraista jatkoajan jälkeen 2-3. Kärpät on aloittanut Sm-Liiga kauden kahdella tappiolla. Kauden avauksessa Kärpät hävisi kotonaan SaiPalle 2-4, ja viime lauantaina JYP.lle vieraissa kuten yllä mainitsinkin, 3-1. Johan Backlund pelasi SaiPaa vastaan maalilla ja Tomi Karhunen JYP.ä vastaan. Kärpät on kärsinyt tehottumuudesta. Jari Viuhkola puuttuu kuukauden verran sivussa loukkaantumisen vuoksi, ja Tomas Plihal pienen tovin. Jussi Jokinen saapui NHL.stä auttamaan pientä loukkaantumis sumaa Ouluun ja hän pelaa tänään Kärppien ykköskentän sentterinä laidoillaan Juha-Pekka Haataja ja Ivan Huml.

Ässät on aloittanut kauden todella räväkästi. Porilaiset ovat voittaneet molemmat kauden pelinsä 3-0, ensin vieraissa Lukko kaatui 0-3 ja kotona TPS 3-0. Molemmat maalivahdit (Järvenpää/Raanta) pitivät nollapelin. Hyökkäyspäässä iskussa on ollut teinitähti Joel Armia, joka on tehnyt hyvät tehot kahteen peliin ja on tänäänkin Porilaisten joukkueesta tärkeässä roolissa. Ässien puolustus toimii ihan mallikkaasti. Hyökkäyksestä löytyy kaksi ihan hyvää hyökkäyskolmikkoa joiden varaan on hyvä rakentaa.

Kärpät ja Ässät ovat pelanneet ristiin viime kauden pelejään. Niillä tuskin tänään on suurta merkitystä, mutta nähtyjen pelien perusteella Ässät on Kärppiä pari askelta edellä ja on vahvoilla. Kärppiä vaivaa se kuuluisa tehottumuus ja Ässien puolustuspelaaminen on vankkaa. Pisteet Poriin 1-3 lukemin.

 

Monivetovihje:

Monivedossa on tänään ainoastaan kaksi kohdetta, joten yllätystäkin voisi hakea, hieman.

Moniveto 1:

Kärpät – Ässät

1,2 – 3,4,5

TPS – JYP

0,1,2 – 3,4,5

Lapulle hintaa 10.80€

Tulosveto:

1. Tappara – Blues

2,3 – 2,3

2. TPS – JYP

0,1,2 – 3,4,5

3. Kärpät – Ässät

1,2 – 3,4,5

 

Kommentoi artikkelia!

kommenttia

Powered by Facebook Comments

advertisement