SM-Liiga: Alkukausi

SM-Liigaa on pelattu jo yksi kolmannes ja on aika lyödä alkanutta kautta vähän numeroiden ja sanojen muodossa pakettiin. SM-Liiga vihjeitä on ollut hieman vähän, mutta on osumisprosenttikin ollut kehno, mutta suunta on täälläkin ylöspäin. Alkukaudessa on ollut paljon hienoja juttuja, mutta myöskin ikäviä piirteitä. Toiset seurat kärsii talousongelmista ja yleisökato on ollut hirvittävä verrattuna viime kauteen. Viime kaudella tai syksynä kaukaloissa pyöri NHL-staroja, joten siitäkin syystä on ymmärrettävää katsojien katoaminen. Tässä kuukausiraportissa mennään läpi joukkueita etenkin rankingin muodossa. Olkaapa hyvät!

 

Syys- ja lokakuu:

  • Vihjatut kohteet: 66
  • Osuneet kohteet: 26
  • Kok.kertoimet: 65,85
  • Palautus%: 99%

 

Syys- ja lokakuun ajalta pari poimintaa:

  • Suurin osunut kerroin: 6.75
  • Pisin voittoputki: 5 pelikohdetta
  • Pisin tappioputki: 10 pelikohdetta

 

Koko SM-Liigasta käytävä pelaaja vertailu:

Maalivahtipeli on ollut alkaneella kaudella aika monipuolista. Jussi Rynnäs on ollut ilmiömäinen SM-Liigaa johtavan Oulun Kärppien maalilla. 12 peliä, 12 voittoa, viisi nollapeliä, torjuntaprosentilla 94,85 ja Rynnäs päästää keskimäärin 1,30 maalia ottelua kohden. Näillä näytöillä pitäisi päästä mm-kisoihin Leijonien ykkösmaalivahdiksi, mutta kun ei pääse. Juha Metsola on jatkanut pelimäärältään siinä mihin jäi viime kaudella Tapparassa. Hän on aloittanut kaikki tamperelaisten 20 ottelua ja torjunut 10 voittoa säestäen tätä kolmella nollapelillä. Jokereiden ykkösmaalivahti Leland Irving on pelannut kaikissa kauden 20.ssä ottelussa, mutta aloittanut 19.sta. Torjuntaprosentti on hyvä 92,77. Nollapelejä on kertynyt kaksi ja voittoja 11. HIFK on tuskaillut maalivahtiensa kanssa, sillä kaikki kolme maalivahtia ovat jakaneet torjuntavastuuta, eikä juuri kukaan näistä ole säväyttänyt. TPS hankki Fredrik Norrenan ykkösmaalivahdikseen, mutta yksin on paha keritä jokaiseen kiekkoon, kun puolustus ei juuri auta. Tuomas Tarkki on ollut JYP.n kantava voima, niinkuin Jussi Markkanenkin SaiPan. Pekka Tuokkola on antanut KalPalle mahdollisuuksia voittoihin pelaamalla yhtä lukuunottamatta kaikki pelit.

Puolustajista paluumuuttaja Lasse Kukkonen täytyy mainita ensi hätään. Kärpissä alkukauteen yhdeksän maalia ja kuusi syöttöä on kova saldo laukauksia blokkaamaan hankitulta ”puukädeltä”. Kärpistä myöskin kunnon sisääntuloa tekee nuori puolustaja Ville Pokka, joka on molempiin suuntiin taitava. Häijy oman maalin edessä, mutta hyökkäyksiin ja etenkin ylivoimaan löytyy avuja. Jokereiden monivuotinen luottopakki Teemu Eronen johtaa puolustajien pistepörssiä. Kuusi maalia ja 10 syöttöä on hyvä saldo uudeksi ”Erik Karlssoniksi” muovaantuneelta pelaajalta. Liike on ajoittain ollut samaa, kuin viime kaudella suomessa hämmästyttäneellä ruotsalaispakilla. Toni Söderholm on tärkeä palanen edelleen HIFK.n ylivoimassa. Vain kaksi maalia, mutta 11 maalisyöttöä kertoo kokeneen puolustajan pelin tasosta, edelleen. Petteri Nummelin on ollut Lukossa ennen loukkaantumistaan liideri. Välillä sentterinäkin esiintynyt turkulainen on tehnyt 15. pelissä neljä maalia ja antanut viisi syöttöä. Hyvä saldo kokeneelta jyrältä. Ässien Tommi Taimi on kasvanut kesän aikana hurjasti ja nostanut tasoaan täksi kaudeksi. Kovan laukauksen omaava puolustaja on tehnyt kolme maalia tällä kaudella ja antanut 10 syöttöä. Lupa odottaa vielä enemmän.

Hyökkääjistä alkukauden komeetta on ollut Pelicansin Radek Smolenak, joka on vetänyt piste per peli tahdilla alkukauden. 21 ottelua ja 14 maalia kertoo paljon. Smolenak toki ei nää maajoukkuetauon jälkeistä aikaa kotoisessa SM-Liigassa vaan suuntana on odotetusti KHL. Niklas Hagman on ollut yllättävänkin vahva. Hän johtaa pistepörssiä, kun 20 otteluun on tullut 12 maalia ja yhdeksän syöttöä. Kärppien Tshekki taituri Ivan Huml on pistepörssissä toisena. Hän johtaa SM-Liigan pelottavinta kenttää. Humlin rinnalla viilettää Ben Maxwell ja Juhamatti Aaltonen. Tämä kenttä tosin ei pysy koko kautta kasassa, sillä KHL vie näistä ainakin yhden mennessään. TPS.n hankittu sentteri Francis Pare on ollut ihan hyvä. Loistava alkukausi tai ekat pelit, jonka jälkeen pieni nukkuminen. Torkahduksen jälkeen mies on jälleen pelannut lähempänä tasoaan ja nakutellut pisteitä 18 kappaleen verran. Näistä maaleja puolet.

 

Joukkueranking:

A-Ranking:

Kärpät

Jokerit

Tappara

JYP

B-Ranking:

Ässät

SaiPa

Ilves

Pelicans

C-Ranking:

Lukko

Blues

HIFK

TPS

D-Ranking:

HPK

KalPa

Kommentoi artikkelia!

kommenttia

Powered by Facebook Comments

advertisement