NHL Lokakuu

NHL-kausi on pyörähtänyt käyntiin vauhdilla. Ensimmäiseen kuukauteen on mahtunut paljon onnistumisen tunteita koko liigassa. Suomalaiset ovat olleet esillä ja on ollut todella hienoa nähdä meidän nuorten starojen esiin nousua isoissa rooleissa omissa joukkueissaan. Vanhat veteraanit ovat pelanneet vähän niin ja näin. Joskus väläytellään, mutta hakemista se on vielä tälläin alkukaudesta itsekullakin, niinkuin myös meillä vihjeiden pohjalta. Kuukausi meni todella surkeasti. Tässä tuntuu ihan avuttomalta, kuinka huonoa tulosta olemme tehneet, mutta olemme rehellisiä, myönnämme surkeutemme ja onneksi tästä on vain yksi suunta, eli ylöspäin!

Kuukausien vaihtuessa me haluamme tuoda teille lukijat nähtäville koko sivuston osumisprosentit yms. numeroina kaikkea sitä mitä vihjaamme. Lisäksi menemme kuukausittain läpi suomalaisia ja teemme omasta näkökulmasta rankingit, missä mikäkin joukkue seilaa. Haluamme palvella lukijoita ja antaa teille lisä näkemyksen, sillä joku päivä meistäkin tulee parhaita, kun oikein yritämme ja teemme töitä asioiden eteen.

 

Lokakuu: 

  • Vihjatut kohteet: 86
  • Osuneet kohteet: 29
  • Kok.Kertoimet: 62,33
  • Palautus%: 72% 

 

Kuukaudesta napataan pari poimintaa:

  • Suurin osunut kerroin: 3.60
  • Pisin voittoputki: 8 pelikohdetta
  • Pisin tappioputki: 12 pelikohdetta

 

Suomalaiset:

Maalivahtipeli on ollut totutun loistavaa alkukauden. Antti Niemi San Jose Sharksin maalilla ja Tuukka Rask Boston Bruinsin maalilla ovat kantaneet päävastuun pelaamisesta niin kuin heidän kuuluukin. Molemmat maalivahdit ovat pelanneet loistavilla prosenteilla läpi alkukauden ja ovat osoittaneet halunsa olla esimerkiksi Leijonien ykkösmaalivahti Olympialaisissa. Kari Lehtonen kärsi pienestä vammasta alkukaudesta, mutta yhdeksän ottelun jälkeen Lehtosella on koossa viisi voittoa ja neljä tappiota, joista kaksi varsinaisella.

Puolustajista Sami Salo on kantanut Tampa Bay Lightningin takalinjoilla suurta vastuuta. 13. peliin miehelle on merkattu tehot 1+4 ja hän on puolustajille tärkeässä tehotilastossa +4 maalia plussalla. Kimmo Timonen on kärsinyt joukkueensa Philadelphia Flyersin alkukauden surkeudesta ja itse pelaajakin on ollut hieman tuuliajolla. Kimen ylivoima-aika on ollut luvattoman pieni. 13. peliin Kime ei ole saalistanut tehopisteitä ja tehotilastossakin mies on kaksi maalia pakkasella. Nuorista puolustajista Olli Määttä teki totaalisen läpimurron, sillä mies murtautui Pittsburgh Penguinsin kokoonpanoon ja vakiinnutti paikkansa siellä. 13. peliin maali ja kaksi syöttöä on oiva saavutus. Jyväskyläläinen pääsee pelaamaan myös Penguinsin kakkosylivoimaa, joka kertoo paljon miehen arvosta. Tehotilastossa Määttä on hienosti kaksi maalia plussalla. Sami Vatanen pelaa nyt ensimmäistä kokonaista kautta Anaheim Ducksin miehistössä. 15. pelissä yksi maali ja neljä syöttöä on ehkä odotuksiin nähden hieman alakanttiin vedetty, mutta tehotilastossa toinen jyväskyläläinen kasvatti on kolme maalia plussalla.

Valtteri Filppula on näyttänyt Tampa Bayssä olevansa jokaisen taalan arvoinen mies. Filppulan todellista tasoa alkaa nousta näkyviin nyt, kun vierellä ei enää pelaa Zetteberg tai Datsyuk. Mikael Granlundin peliä on ollut myöskin erittäin ilo seurata, sillä pojasta on kehittynyt mies kesän aikana. 15. peliin yksi maali ja kymmenen syöttöä kertoo kaiken oleellisen. Hän on ehkä jo ajanut hieman ohi Mikko Koivusta, joka taistelee itsensä kanssa. Kapteeni Koivu on tehnyt vain yhden maalin ja saalistanut seitsemän syöttöä samaisessa määrässä pelejä. Jussi Jokinen on ollut meidän paras maalintekijämme alkukaudesta. Penguinsin kakkosylivoimassa ja kentässä suhaava kalajokilainen on painanut seitsemän maalia alkukauden 15. peliin, kun taas esimerkiksi Sidney Crosby on tehnyt kahdeksan maalia.. Alexander Barkov kasvaa pelaajana kaikessa rauhassa Floridan auringon alla. Seitsemän pistettä alkukauteen on ihan hyvä saldo.

 

Joukkuerankingit:

Itäinen konferenssi:

A-Ranking:

Pittsburgh Penguins

Boston Bruins

Detroit Red Wings

Toronto Maple Leafs

Tampa Bay Ligthning

B-Ranking:

Montreal Canadiens

New York Rangers

Washington Capitals

New York Islanders

Ottawa Senators

C-Ranking:

Columbus Blue Jackets

Carolina Hurricanes

New Jersey Devils

Florida Panthers

Philadelphia Flyers

Buffalo Sabres

 

Läntinen konferenssi:

A-Ranking:

San Jose Sharks

St.Louis Blues

Chicago Blackhawks

Colorado Avalanche

B-Ranking:

Anaheim Ducks

Minnesota Wild

Vancouver Canucks

Los Angeles Kings

C-Ranking:

Phoenix Coyotes

Dallas Stars

Calgary Flames

Nashville Predators

Edmonton Oilers

Winnipeg Jets

Kommentoi artikkelia!

kommenttia

Powered by Facebook Comments

advertisement