NHL-kausi ennakko!

Nyt on Vihjenetin NHL-ennakon aika. Me tulemme tarjoamaan teille läpi kauden arvoisat lukijat monipuolisempaa vihjepalvelua ja analysointia maailman parhaasta jääkiekko liigasta kuin kukaan muu aikaisemmin ja tietysti ilmaiseksi. Otteluvihjeitä viikoittain parhaimmillaan 20 ja tavoitteena saada joka kierrokselle jotain vihjeitä. Vihjeet pyritään julkaisemaan arkisin noin kello yhdeksään mennessä illalla, jotta kaikki pääsevät lukemaan ne. Kuukauden välein lyödään ”Power Rangingit” esiin, jolloin kerrotaan, miten menneet vihjeet ovat osuneet ja käydään läpi miten suomalaiset ovat liigassa esiintyneet. Antoisia lukuhetkiä ja pelionnea kaikille NHL-jääkiekon ystäville!

 

Parhaat vetotoimistot NHL-vedonlyöntiin ja muuhun lätkään
unibetParas valinta käytännössä sarjaan kuin sarjaan - myös NHL:ään
betwayTunnettu suppeasta valikoimasta mutta kovista kertoimista.
betssonSuomalaisten vedonlyöjien kestosuosikki. Helppokäyttöinen.

 

 

”He pass, he shoots and HEEE SCOREEEEES!!!!”

Uusi ja ihmeellinen NHL kausi on jälleen alkamassa, joten on aika mennä hieman läpi uudistuksia, mitä liigassa on tapahtunut ja käydä läpi potentiaalisia menestysjoukkueita sekä mennä läpi kiinnostavia suomalaisia. Tarkempia joukkue-ennakoita sitten ensimmäisissä vihjeissä sitä mukaa, mitä joukkueita vihjaamme ja niitä pelejä tulee.

NHL siirtyi täksi kaudeksi uusiin divisioona jakoihin, sillä aikaisemman kahden konferenssin ja kuuden divisioonan sijaan on nykyään edelleen kaksi konferenssia, mutta vain neljä divisioonaa. Matkustus kilometrien syystä mm. Winnipeg Jets siirtyi läntiseen konferenssiin. Samalla Detroit Red Wings ja Columbus Blue Jackets siirtyivät lännestä itään. Itäisen konferenssin kahdessa divisioonassa pelaa siis kahdeksan joukkuetta ja läntisen konferenssin kahdessa divisioonassa seitsemän joukkuetta. Kaikista neljästä divisioonasta selviytyy kolme parasta suoraan pudotuspeleihin ja loput kaksi paikkaa menee ns ”villi kortti” systeemillä, eli eniten pisteitä näiden kolmen ulkopuolelle jääneen joukkueen porukasta etenee pudotuspeleihin. Toisesta divisioonasta voi siis mennä kolme ja toisesta viisi joukkuetta pudotuspeleihin.

 

Konferenssi ennustukset tulevalle kaudelle tuossa alla:

Itäinen konferenssi:

Metropolien divisioona:

 1. Pittsburgh Penguins
 2. New York Rangers
 3. Washington Capitals
 4. Philadelphia Flyers
 5. Columbus Blue Jackets
 6. New Jersey Devils
 7. New York Islanders
 8. Carolina Hurricanes

Penguins on Metropolien divisioonassa ylivoimainen. Muista ei ole haastamaan joukkuetta divisioona voitosta. Rangers tulee divisioonassaan toiseksi, sillä runko on erittäin vahva ja uusi päävalmentaja Alain Vigneault tuo järkeä heidän pelaamiseen. Washington Capitals on vaellellut varjojen mailla viime kaudet, niinkuin heidän kapteenikin, eli Alexander Ovechkin. Tsaari osoitti viime keväänä jälleen tuulahduksia paremmasta, joten eiköhän Capitals etene suoraan pudotuspeleihin. Flyers sukelsi viime kaudella pahasti. Tällä kaudella palataan vanhaan ja edetään playoffseihin… Niukasti.

Atlantin Divisioona:

 1. Boston Bruins
 2. Detroit Red Wings
 3. Montreal Canadiens
 4. Ottawa Senators
 5. Toronto Maple Leafs
 6. Tampa Bay Lightning
 7. Florida Panthers
 8. Buffalo Sabres

Bruinsin ydin on kunnossa, vaikka joukkue menettikin kesällä tärkeitä palasia. Red Wings on entistä kokeneempi ja tulee näin etenemään Babcockin johdolla jälleen pudotuspeleihin. Canadiens on nuori ja raikas joukkue, jossa on sopiva määrä kokemusta. Canadiens suoraan pudotuspeleihin. Senators esitti viime kaudella kuuluvansa pudotuspeleihin. Kesän siirrot ja loistava pelitapa. Ehdottomasti pudotuspeleihin.

Läntinen konferenssi:

Keskinen divisioona:

 1. Chicago Blackhawks
 2. Dallas Stars
 3. St.Louis Blues
 4. Minnesota Wild
 5. Nashville Predators
 6. Winnipeg Jets
 7. Colorado Avalanche

Blackhawks lähtee puolustamaan Stanley Cup mestaruuttaan ja sillä on moneen vuoteen parhaimmat mahdollisuudet uusia mestaruus, johon ei olla 2000-luvulla vielä pystytty, sillä runko on niin hyvässä kunnossa. Stars vahvistui kesän aikana ja on tällä hetkellä NHL.n yksi suurimmista mustista hevosista. STL Blues on ollut jo useammalla kaudella tasaisen vahva erittäin hyvin toimivan puolustuspelinsä johdosta. Riittääkö se tällä kaudella jo ”pitkälle”? Minnesota Wild taistelee viimeisistä playoffs paikoista ja omaa huippuonnistumisella sinne paikan. Joukkue on kuitenkin liikaa yhden kentän varassa. Kyseessä on ennakkoon heikompi läntisen konferenssin divisioona.

Tyynenmeren divisioona:

 1. San Jose Sharks
 2. Los Angeles Kings
 3. Anaheim Ducks
 4. Vancouver Canucks
 5. Edmonton Oilers
 6. Phoenix Coyotes
 7. Calgary Flames

LA Kings on ollut edeltävillä kausilla jo erittäin vahva. Ei ole mikään alkukauden joukkue, mutta parantaa peliänsä läpi kauden. Tämä taso riittää divisioonan kärkisijoille. SJ Sharks on taitava, kokenut ja sopivan nuori joukkue. Divisioona voitto erittäin lähellä, mikäli loukkaantumiset eivät pilaa loistavan kotijoukkueen kautta. Anaheim Ducksilla on potentiaalia, mutta divisioonan kärkeen sillä tuskin ylletään. Vancouver Canucks ajautui Alain Vigneaultin jälkeiseen aikaan. John Tortorella toi kauniiseen kaupunkiin aggressiivisuutta. Ovatko Sedinin veljekset valmiita blokkaamaan laukauksia? Riippuen toisesta lohkosta ja Edmonton Oilersin pelaamisesta, heilläkin on mahdollisuus pudotuspeleihin olemalla vain paremmin menestynyt joukkue runkosarjassa kuin keskisen divisioonan kolmas. Potentiaalia otteluvoittoihin joukkueella ainakin on.

Joukkuekohtaisia kausiveto vihjeitä:

Suurimmat suosikit Stanley Cupin voittoon ovat joko: Chicago Blackhawks/8.00 Unibet tai Pittsburgh Penguins/7.50 Unibet

Ennakkosuosikeiden haastajat ovat: Los Angeles Kings/15.00 Unibet tai Boston Bruins/11.50 Unibet

Älä unohda heitä: Detroit Red Wings/20.00 Unibet tai San Jose Sharks/22.00 Unibet

Mustat hevoset alkavaan kauteen ja Stanley Cupin taisteluun ovat: Dallas Stars/60.00 Unibet ja Ottawa Senators/30.00 Unibet

Chicago Blackhawks on hallitsevana mestarina tietysti ykkössuosikki alkavaankin kauteen. Pittsburgh Penguins on erittäin nimivahva nippu ja ansaitsee sitä kautta mahdollisuutensa. LA Kings tekee totutun tappavaa jälkeä kaudesta toiseen, joten heistä tulee näin kärjen haastajia. Boston Bruins on NHL.n dynastia, joka pelaa ajoittain erittäin kaunista ja tehokasta lätkää. Detroit Red Wingsiä ei saa ikinä unohtaa, kun puhutaan Stanley Cup pokaalin voittamisesta. San Jose Sharks omaa potentiaaliin. Täydellisellä kaudella heillä on pyttyy mahdollisuus. Dallas Stars on täysin uusiutunut joukkue. Sekoitus nuorta ja vanhempaa lihaa. Uusi parempi pelityyli suosii koko joukkuetta. Parantaa kauden edetessään peliä. Voi olla keväällä yllätysvalmis. Ottawa Senatorsilla on NHL-liigan ehkä paras päävalmentaja, pelitapa ja ainakin paras puolustaja kiinni omassa joukkueessaan. Joukkueen maalivahti- ja puolustuspeli liigan ehkä parasta. Hyökkäyksestä löytyy tulikuuma ykköskenttä, jonka taakse on mukava rakentaa kolme muuta kenttää pelureista. Mahdollisuudet nappionnistumisella mennä päätyyn asti ilman Daniel Alfredsoniakin.

 

Pelaajien kausivedot:

Maalipörssin voittaja: Alexander Ovechkin Washington Capitals/4.00 Unibet

Pistepörssin voittaja: Alexander Ovechkin Washington Capitals/8.00 Unibet

Syöttöpörssin voittaja: Sidney Crosby Pittsburgh Penguins/2.40 Unibet

Suomalaisten maalipörssin voittaja: Jussi Jokinen Pittsburgh Penguins/3.50 Unibet

Suomalaisista eniten pisteitä: Jussi Jokinen Pittsburgh Penguins/6.00 Unibet

Paras tulokas: Nathan MacKinnon/5.00 Unibet tai Alexander Barkov/25.00 Unibet

Paras puolustaja (Norris Trophy voittaja): Erik Karlsson Ottawa Senators/4.00 Unibet

Paras maalivahti (Vezina Trophy voittaja): Craig Anderson Ottawa Senators/10.00 Unibet tai Kari Lehtonen Dallas Stars/20.00 Unibet

Uskomme Washington Capitalsin palaavan tulevalle kaudelle raiteilleen ja näin myöskin Alexander Ovechkinin tulevan takaisin maailman huipulle. Mies on halutessaan kingi jäällä. Tekee maaleja kuin liukuhihnalta. 50-maalin rajapyykki menee helposti rikki, mikäli mies vain itse tahtoo. Siksi uskomme hänen klaaraavan maali- ja pistepörssin voiton. Sidney Crosby tulee maailman parhaana jääkiekkoilijana Ovechkinin perässä. Ei tee maaleja läheskään niin paljoa, mitä venäläinen, mutta jakelee syöttöjä. Jussi Jokinen pääsee pelaamaan ylivoimaa ja Pittsburgh Penguinsin kakkoskentän keskellä todennäköisesti paljon tulevalla kaudella. Maaleja ja pisteitä tulee illasta toiseen. Hän on parhaimmalla tontilla kaikista suomalaisista, joten uskomme hänen vievän nämä kaksi katogoriaa, eli suomalaisista hän tekee eniten maaleja ja saalistaa eniten pisteitä. Viime kesän ykkösvaraus Nathan MacKinnon on todennäköinen Calder Trophy voittaja, mutta kakkosvaraukselle Alexander Barkoville on suurempi rooli tarjolla Florida Panthersissä. Järkyttävä kerroin Barkoville, joka on ilman värilaseja yhtä hyvä peluri, kuin MacKinnon. Suurempi näyteikkuna herralla on ainakin onnistuessaan. Erik Karlsson: NHL.n paras puolustaja. Voittaa kyseisen pystin jossei loukkaannu. Odotettavissa lähemmäs 80-pisteen kausi. Paras maalivahti palkinto menee tällä kaudella jommalle kummalle yllättäjä joukkueista. Anderson on Lehtosen tavoin huippuveskari ja tärkeä palanen omaa joukkuettaan. Pudotuspeleissä pitkälle ja loistava runkosarja molemmille, niin he ovat ehdolla tähän palkintoon.

Lyö NHL.n kausivedot Unibetilla »

 

Suomeen uusia NHL-tähtiä?

Alexander Barkov on viime kesän varauksensa johdosta todella suuren suurennuslasin alla. Miehelle on tarjolla Florida Panthersissä kärkiketjuista sentterin paikkaa. Jonathan Huberdeaun kanssa kaveri voi takoo hirmuiset pisteet. Mikäli pysyy ylhäällä läpi kauden on mies olympiajoukkueessa. Mikael Granlundin viime kausi meni NHL.ssä hieman totutellessa. Granlundista povattiin kakkossentteriä Minnesota Wildiin jo viime kaudeksi, mutta Granlundin heikkoudet tuli esiin pienessä kaukalossa, eikä hän kyennyt ottamaan sitä tonttia. Nyt mies on valmiimpi ja parempi kuin viime kauteen lähdettäessä, joten on syytä odottaa mieheltä kovia tekoja nyt myöskin rapakon takana. Rasmus Ristolainen varattiin NHL.n viime kesänä Barkovin tapaan top-10.ssä, eli kahdeksantena Buffalo Sabresiin. Isokokoinen ja häijy turkulaispuolustaja vakuutti harjoituskaudella joukkueen ja pääsi sisään aloittavaan rosteriin. Pelasi ajoittain ykköspakkiparissa Christian Ehrnhoffin kanssa, joten luottoa ainakin pitäisi löytyä. Olli Määtästä on paljon puhuttu. Nyt mies on lähellä lyödä läpi Pittsburgh Penguinsissä, sillä todennäköisesti ykköspakki Kris Letang missaa avausmatsin ja näin Määttä saa paikan ylhäällä. Toki olisi saanut varmaan muutenkin, mutta silti. Sami Vatanen oli viime kaudella parissa ottelussa Anaheim Ducksin kokoonpanossa, mutta loistavista suorituksista huolimatta hän ei päässyt pelaavaan rosteriin vaan hankittiin kokeneempaa miestä tilalle. Nyt pitäisi olla pelipaikka ylhäällä taskussa, joten Vataselta odotetaan myöskin paljon tulevalta kaudelta. Ylivoimassa mies tulee parhaimmillaan olemaan virtuoosi. Joel Armia pääsee koittamaan varmasti Buffalo Sabresin paidassa, mutta riittääkö taso ylhäällä pysymiseen? Aika näyttää.

Valtteri Filppula teki vapaana agenttina sopimuksen Tampa Bay Ligthningin kanssa. Mies saa sieltä tutun roolin kakkoskentän keskeltä. Mieheltä odotetaan jälleen paljon. Mikko Koivu kantaa Minnesota Wildia eteenpäin ja on ykköskentässä hyvä duo Zach Parisen kanssa. 70-pisteen kautta voidaan parhaimmillaan leijonakuninkaalta odottaa. Teemu Selänne aloittaa viimeisen (jaksan uskoa) kautensa NHL.ssä. Peliajasta on paljon puhuttu ja on myöskin paljon puhuttu, että se tulee tippumaan. Voin väittää, että Teemu tulee pelaamaan ihan yhtä paljon kuin aina ennenkin ja saamaan vastuuta ykkösylivoimassa. Ei Bruce Boudreau voi olla niin sokea, etteikö heittäisi miestä jäälle, kun mies tarvitsee heittää jäälle. Kimmo Timonen on Philadelphia Flyersin takalinjoilla jälleen suurten minuuttien edessä. Joukkueen varakapteenina hän on suuri esimerkki muille ja kantaa ylivoimassa ison vastuun. Ville Leinolta uskomme tällä kaudella tulevan jo pisteitä. Miehellä on neljä vuotta vielä suuren suurta sopimustaan jäljellä, joten nyt tarvitsee alkaa tapahtumaan. Viime kausi meni pilalle loukkaantumisten takia. Jussi Jokisesta mainitsemmekin jo tuossa aikaisemmin. Maalivahdeista Tuukka Rask, Pekka Rinne, Antti Niemi, Niklas Bäckström ja Kari Lehtonen ovat joukkueidensa ykkösmaalivahteja. Karri Rämö yrittää Calgaryssä ottaa Miikka Kiprusoffin tyhjentämät reinot täytettäväkseen. Onnistuuko Rämö siinä? Saa nähdä.

Todella mielenkiintoinen NHL-kausi 2013/2014 on siis alkamassa ja kun on vielä olympiakisa vuosikin. Paljon riittää seurattavaa ja ennen kaikkia pelattavaa tulevan syksyn, talven ja kevään aikana. Toivottavasti nautitte!

 

Tykkää meistä facebookissa: https://www.facebook.com/VihjeNetti

Seuraa meitä twitterissä: https://twitter.com/Vihjenetti

 

Kommentoi artikkelia!

kommenttia

Powered by Facebook Comments

advertisement