NFL: Esittely!

NFL on yksi suuri osa meidän tuotantoa ja tarjontaa tulevalla kaudella. Nyt on viimein saatu palaset sivuillamme siihen kuntoon, että on aika esitellä kirjoittajamme Teddy. Alla olevassa tekstissa Teddy kertoo hieman lajin seikoista. NFL-ennakkoa teille on luvassa ensi viikon alussa ja vihjeitä aina ottelukierroksille. Mukavia lukuhetkiä ja pelionnea kaikille!

 

Amerikkalainen jalkapallo (tuttavallisemmin jenkkifutis) on vielä harmillisen marginaalinen laji Suomessa, varsinkin itse harrastetasolla. NFL:n seuraajia alkaa kuitenkin löytyä joka vuosi yhä enemmän. Vedonlyönti on ollut aikoinaan se syy, miksi itse aloin lajia seuraamaan ja niin se on varmasti myös monelle muulle. Ehkä myös sinulle, mikäli et jo tätä hienoa lajia seuraa.
Tulevalle kaudelle minut on pyydetty tänne Vihjenettiin NFL-asiantuntijaksi ja olen tämän haasteen myös ottanut vastaan. Tästä johtuen tänne sivustolle alkaa tippumaan jokaisena sunnuntaina (omasta mielestäni) päivän parhaat NFL-kohteet lennokkaiden perustelujen kera. Jokainen saa päättää itse, onko se hyvä vai huono juttu. Tulen myös kauden mittaan kirjoittelemaan satunnaisesti analyyseja, kommentteja ja muita vaihtelevan laatuisia tekstejä joukkueista ja pelaajista. Miksipä ei myös jotain liittyen itse vedonlyöntiin.

Jenkkifutishan on verrattain monimutkainen laji ja uusilla seuraajilla voi aluksi olla vaikeuksia pysyä mukana pelin kulussa. Ei hätää, kauden mittaan kyllä pääsee joka viikko yhä enemmän mukaan lajin kiehtoviin vivahteisiin. Internet on tietysti täynnä streameja ihan jokaiseen otteluun ja tietääkseni Nelonen Pro näyttää myös tulevalla kaudella joka viikko muutaman matsin.

Tosiaan, pääasiassa NFL-ottelut pelataan sunnuntaisin. Maanantaisin pelataan viikoittain yksi ottelu (tosin ensimmäisellä viikolla kaksi) ja torstaisin yksi ottelu. Yhden poikkeuksen tekee sitten kiitospäivä (torstai 28.11), jolloin pelataan perinteisesti kolme ottelua. Suht selkeän otteluohjelman löytää esimerkiksi täältä: http://msn.foxsports.com/nfl/story/2013-regular-season-schedule-week-by-week-041813. Myös www.nfl.com osoitteesta löytyy graafisesti näyttävä (ja raskas) otteluohjelma.

Kausi alkaa syyskuun viidentenä päivänä, kun Denver Broncos saa vastaansa hallitsevan Super Bowl-mestarin Baltimore Ravensin.
Tässä siis lyhyt alustukseni kaudelle. Tulen luultavasti tässä viikon aikana vielä ennen h-hetkeä kirjoittelemaan jotain artikkelin tapaista ja eiköhän jotain kausivetojakin katsella hieman tarkemmin. Siihen asti siis!

– Teddy

 

Seuraa meitä twitterissä: @Vihjenetti

Seuraa kirjoittajaa twitterissä: @Teddy_nfl

Kommentoi artikkelia!

kommenttia

Powered by Facebook Comments

advertisement