NFL ennakko osa 3/4

NFL kirjoittajamme Teddy on saanut kolmannen ennakkonsa valmiiksi. Olkaapa hyvät! Nautinnollisia lukuhetkiä!

 

Sijat 9-16

16. Minnesota Vikings

Vikesien suurin ase on edelleen heidän RB:nsa Adrian Peterson, jokaisen fantasiajoukkueen pelaaja numero yksi. Vesi kielellä NFL:n seuraajat odottavat, meneekö juoksujaardien ennätys uusiksi tänä vuonna. Viime vuonna jäi ulkomuistista alle kymmenen jaardin päähän. Minnesotasta puhuttaessa usein unohtuu se, että kyseessä on muutenkin laadukas joukkue. Ainoastaan pelinrakentaja Christian Ponder aiheuttaa harmaita hiuksia kannattajille.

Menestysmahdollisuus:

Pahaksi onnekseen Minnesotan divisioona on mielestäni koko NFL:n vaikein. Mikäli divisioonan muut joukkueet kuitenkin jäätyvät, voi Vikings edetä hyvinkin play-offeihin.

The Big Guestion:

Onko Christian Ponderista vakituiseksi pelinrakentajaksi?

 

15. Pittsburgh Steelers

Usko Steelersiin on itselläni laskenut kuin lehmän häntä. Toki kyseessä on edelleen voittava organisaatio, joka voi parhaana päivänään päihittää ihan kenet tahansa. Puolustus on edelleen liigan eliittiä. Jos hyökkäyslinja tarjoaa pelinrakentaja Ben Roethlisbergerille tarpeeksi aikaa toteuttaa itseään, pystyy myös hyökkäys tekemään tuhojaan.

Menestysmahdollisuus:

Divisioonasta löytyy kaksi kovaa; Bengals ja Ravens. Kuten sanottua, Steelers voi kuitenkin hyvänä päivänä voittaa molemmat. Mahdollisuudet on divisioonavoittoon, joskaan en näe sitä todennäköisenä.

The Big Guestion:

Miten toimii juoksuhyökkäys? Le’Veon Bell ei itseäni vakuuttanut preseasonilla.

 

14. Indianapolis Colts

Uuteen nousuun tähtäävä Colts lähtee kauteen pelinrakentajanaan 2012 -draftin ykkösvalinta Andrew Luck. Hänen ensimmäinen kautensa lupasi paljon tulevaisuudelta, sillä hän heitti yli 4000 jaardia höystettynä 23:lla touchdownilla. Vaikuttaisi siltä, että Luck voi hyvinkin olla oikea mies perimään Peyton Manningin paikan. Puolustus ei toiminut viime kaudella toivotulla tavalla ja se onkin suurin parannusalue Coltseilla.

Menestysmahdollisuus:

Kilpailee divisioonavoitosta Houston Texansien kanssa. Jos pääsee play-offeihin, ei luultavasti selviydy konferenssifinaaleihin asti.

The Big Guestion:

Pystyykö puolustus parantamaan NFL:n keskikastista kohti kärkeä?

 

13. Chicago Bears

Chicago hankki riveihinsä uuden valmentajan Marc Trestmanin Kanadan liigasta. Trestman on tunnetusti nopean hyökkäyspelin ystävä ja tämä voikin olla hyvä uutinen viime vuonna huonohkosti suoriutuneelle pelinrakentajalle Jay Cutlerille. Bearsilla on laituriosastollaan yksi todellinen ase, nimittäin Brandon Marshall. Kun Chicagon puolustus on tunnetusti yksi NFL:n parhaista (jopa ilman Brian Urlacheria), on menestysmahdollisuudet hyvät..

Menestysmahdollisuus:

..jos pelaisi missä tahansa muussa divisioonassa, kuin NFC Northissa. Toki olen Bearsin arvioinut divisioonan toisiksi parhaaksi, mutta häviöitä tulee silti väistämättä. Villikortti kierrokselle hyvät mahdollisuudet.

The Big Guestion:

Miten päävalmentaja Trestman sopeutuu takaisin NFL:n peliin oltuaan lähes kymmenen vuotta muilla mailla?

 

12. Baltimore Ravens

Hallitseva Super Bowl -mestari ei mahdu kymmenen parhaan joukkoon omissa papereissani. Ei tosin mahtunut viime vuonnakaan ja kuinkas siinä sitten kävikään. Suonenveto play-offeissa ja sormukset sormiin. Puolustuksessa Ray Lewis lopetti uransa parhaalla mahdollisella tavalla ja Ed Reed lähti vapaana agenttina muualle. Tämä ei pelillisesti ole suuri menetys, kun ottaa korvaajat huomioon, mutta henkisesti kolaus voi olla kova. Lewis kuitenkin oli Johtaja isolla j:llä. Joe Flacco ei edelleenkään ole mielestäni eliittitason pelinrakentaja.

Menestysmahdollisuus:

Toki kaikki mahdollisuudet olisi jopa mestaruuden uusimiseen, mutta en näe sitä todennäköisenä. Kilpailee Bengalsin kanssa divisioonavoitosta, luultavasti jääden toiseksi.

The Big Guestion:

Pystyykö Flacco todistamaan myös jääräpäiselle Theodorelle olevansa NFL:n kermaa omalla pelipaikallaan?

 

11. Washington Redskins

RG3 tulee aloittamaan ykkösviikolla. Siihenhän koko Redskinsien kausi kulminoituu. Ei siis pelkästään ykkösviikkoon, vaan siihen, onko RG3 terve. Mutta hei, lisää hyviä uutisia; myös puolustuksen ulompi linjamies Brian Orakpo on pelikunnossa. Tämän myötä Washington saa pallon molemmin puolin tärkeimmät pelaajansa kehiin. Voiko asiat enää paremmin olla?

Menestysmahdollisuus:

Redskins tulee taistelemaan Giantsien kanssa divisioonavoitosta..

The Big Guestion:

..mikäli RG3 pysyy terveenä.

 

10. New York Giants

Ensimmäinen TOP-10 joukkue on siis New York Giants. Olen ihmetellyt, miksi Giants arvioidaan järjestään monissa kausiennakoissa jopa TOP-15:sta ulkopuolelle. Tämä on kuitenkin aika pitkälti se sama joukkue, joka kaudella 2011 vei Super Bowl’n. Hyökkäyksen johtotähtenä on edelleen Eli Manning. Jos sukunimi on Manning, on joukkue hyvissä käsissä. Puolustuksesta löytyy niin ikään superstara Jason Pierre-Paul, jokaisen pelinrakentajan painajainen. Okei, JPP:n viime kausi oli huomattavasti mestaruuskautta heikompi, mutta niin oli koko Giants -organisaation. Odotan huimaa parannusta täksi kaudeksi Tom Coughlinin joukoilta.

Menestysmahdollisuus:

Kamppailee edellämainitun Washington Redskinsin kanssa divisioonavoitosta ja uskon, että Giants tuon kamppailun voittaa edeten täten play-offeihin. Potentiaali jopa mestaruuteen asti, sillä voittamisen kulttuuria joukkueesta löytyy.

The Big Guestion:

Pystyykö laituri Hakeem Nicks vihdoin realisoimaan kaiken potentiaalinsa?

 

9. Houston Texans

Texans on kuin muutamien vuosien takainen Pittsburgh Steelers. Äärimmäisen vahva ja pelottava puolustus, jota johtaa viime kauden pelinrakentajien ykköspainajainen J.J. Watt. Hyökkäyksessä taas nojataan ennemmin RB Arian Fosteriin, kuin pelinrakentaja Matt Schaubiin. Texans oli viime vuonna hyvä voittaen toisiksi eniten otteluita konferenssissaan. Tänä vuonna Houston tuskin pääsee dominoimaan omaa divisioonaansa viime vuotiseen tapaan, sillä Indianapolis tulee tarjoamaan kovan vastuksen.

Menestysmahdollisuus:

Tulee todennäköisesti voittamaan divisioonansa Coltseista huolimatta. Play-offeissa kaatuu kuitenkin pelinrakentaja Schaubiin.

The Big Guestion:

Säkittääkö J.J. Watt tällä kaudella yli 20 kertaa?

 

 

Tykkää meistä facebookissa: https://www.facebook.com/VihjeNett?ref=hl

Seuraa meitä twitterissä: https://twitter.com/Vihjenetti

Seuraa kirjoittajaamme twitterissä: https://twitter.com/teddy_nfl

Kommentoi artikkelia!

kommenttia

Powered by Facebook Comments

advertisement