Naisten EM-Futis

Naisten jalkapallon EM-Kisat jatkuvat tänään jälleen kahdella ottelulla. Meiltä vihjeet molempiin! Pelionnea kaikille! 

 

Englanti – Espanja DNB 2/2.35 Unibet

Kovatasoisen C-lohkon päivän toisessa matsissa yhteen iskevät Englanti (rank. 7.) ja Espanja (rank. 18.).

Englanti olisi papereissani yksi mitaliehdokkaista, jos sillä ei olisi niin paljon pahoja loukkaantumisia. Siltä ovat sivussa avainpelaajat Karen Carney, Casey Stoney, Steph Houghton sekä Kelly Smith. Etenkin hyökkääjä Smithin poissaolo on Englannin kannalta harmittavaa, vaikka Eniola Aluko on ihan hyvä korvaaja.

Espanja on hyvin taktinen joukkue ja saadessaan pallonhallinnan se on vaarallinen. Fyysisyydessä taasen on hieman puutteita. Espanja on hyvä sekoitus kohtuullisen kokeneita pelureita ja todella taitavia nuoria pelaajia. Espanjan nuorisomaajoukkueethan ovat todella kovia ja tulevaisuudessa Espanja on varmasti ihan naisten tasollakin kovan luokan maa, vaikka ihan hyvä se on toki nytkin.
Englanti on joukkueista hieman laadukkaampi, mutta lukuisat avainpelaajien poissaolot luulisi kyllä haittaavan. Espanja ei ole ainakaan vielä naisten A-maajoukkueiden kärkipäässä, mutta ei Englanti tähän missään nimessä takki auki voi lähteä.

Espanja antaa varmasti kovan vastuksen ja mikäli Englannin peli ei ole ihan kohdillaan ja Espanjan taasen on sen jauhaessa pallon kanssa, niin tässä on mahdollisuudet jopa pieneen yllätykseen. Tulosveikkaus 0,1-0,1.

 

Ranska -2 – Venäjä 1/2.30 Unibet 

Ranska (rank. 6.), yksi mitalisuosikeista aloittaa kisansa Venäjää (rank. 22.) vastaan, jolta ei juuri mitään odoteta. Jo puolivälieräpaikka olisi siltä selvää ylisuorittamista.
Ranska on ollut arvokisoissa menestyvä joukkue, sillä se sijoittu vuoden 2011 MM-kisoissa ja 2012 olympiakisoissa neljänneksi. Ranska on naisten maajoukkuetasolla kärjen tuntumassa ja kun Saksan joukkue on näissä kisoissa tavallista heikompi, niin sillä on vielä paremmat mahdollisuudet jopa kultataistossa. Ranskan vahvuuksiin kuuluu hyökkäyspeli, jossa suurinta vastuuta kantaa Marie-Laura Delie, jolta saa ja pitääkin odottaa paljon maaleja tässä turnauksessa. Puolustus on Ranskalla pieni heikkous, mutta eiköhän se Venäjän pysty pitämään kurissa. Hieman kovempia maita vastaan sillä saattaakin olla sitten hieman tiukemmat paikat.
Ranska pääsee tähän matsiin hyvällä terveystilanteella, kun Louisa Necib on todennäköisesti tänään pelikunnossa. Amandine Henry taasen puuttunee kokoonpanosta. Henrya voidaan odottaa takaisin pelissä Englantia vastaan.
Venäjä on aikalailla Suomen tasoinen maa, vaikkakin se hävisi Suomelle 14.2 pelatussa harkkamatsissa peräti 5-0! Edellisen kerran maa on muuten kärsinyt noin suuren tappion Saksaa vastaan vuonna 2003. Temppu oli siis Suomelta kova.
Venäjän kärjessä pelaa yksin Natalia Shljapina, joka täytyy pitää kurissa. Hän antoi osoituksen vaarallisuudestaan EM-karsinnoissa, jossa hän mätti seitsemän maalia. Uskon Ranskan kuitenkin ottavan Shljapinan erikoistarkkailuun ja jos Ranskan puolustus onnistuu pitämään naisen kurissa, niin Venäjän aseet hyökkäyspäässä ovat melko heikot. Loukkaantumisista tai muista poisjäänneistä Venäjä ei ole kuitenkaan sen päävalmentaja Sergei Lavrentjevin onneksi kärsinyt, vaan sen pitäisi päästä kisoihin ja tähän peliin parhaalla ryhmällään.
Ranska on maista selvästi vahvempi ja jos se pystyy esittämään tänään tasoistaan peliä, niin ei Venäjällä pitäisi hirveästi jakoja olla. Edellinen maiden kesinäinen kohtaaminen päättyi Ranskan 3-0 voittoon ja aika samanlaiset lukemat voi olla tänäänkin ottelun päätteeksi taululla. Tulosveikkaus 3-0.

Kommentoi artikkelia!

kommenttia

Powered by Facebook Comments

advertisement