Liiga: HIFK – KooKoo ti 21.2.2017 klo. 18:30

Pääsystä pudotuspeleihin taisteleva KooKoo otti viimeviikolla kaksi yllätysvoittoa, kun tyhjennysmyynnin aloittanut kouvolalaisseura kaatoi ensin tiistaina Sportin ja torstaina Kärpät. Jäisikö tänään jyrän alle ailahtelevasti viime aikoina kaukalossa esiintynyt HIFK?

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa kuluvalla kaudella kolme kertaa. Näistä peleistä voitot ovat hieman yllättäen KooKoolle 2-1. Kouvolalaiset olivat parempia kaksikon ensimmäisessä kohtaamisessa syyskuussa jatkoajan jälkeen 2-1. Tuolloin joukkueen maaleista vastasivat HIFK:ssa nykyisin pelaava Kai Kantola ja Jukka-Pekka Haataja. HIFK:n ainokainen puolestaan kirjattiin Panu Mieholle, joka nykyään pelaa KooKoon väreissä.

Kaksikon toinen kohtaaminen nähtiin marraskuun lopussa. Myös tässä kamppailussa KooKoo oli parempi ja vei sen nimiinsä Haatajan jatkoaikamaalilla 0-1. Joukkueiden kolmas kohtaaminen nähtiin tammikuun alussa, jolloin HIFK sai ensimmäisen kiinnityksen KooKoosta, kun Antti Törmäsen suojatit veivät ottelun voittomaalikilpailun jälkeen 2-3. Tuossa ottelussa KooKoolta onnistui maalinteossa Kantola ja Terry Broadhurst. HIFK:n osumat kirjattiin Michael Johanssonille, Roope Hintzille ja Juuso Puustiselle.

Parhaat vetotoimistot NHL-vedonlyöntiin ja muuhun lätkään
unibetParas valinta käytännössä sarjaan kuin sarjaan - myös NHL:ään
betwayTunnettu suppeasta valikoimasta mutta kovista kertoimista.
betssonSuomalaisten vedonlyöjien kestosuosikki. Helppokäyttöinen.

HIFK:lla 71 pistettä ja KooKoolla kymmenen vähemmän

HIFK lähtee illan otteluun sarjataulukon yhdeksänneltä sijalta. Antti Törmäsen suojatit ovat pelanneet kuluvalla kaudella 52 ottelua, joista heille on kirjattu 25 voittoa ja 27 tappiota (17-8-4-23). Yhtenä kauden suurimpana ennakkosuosikkina pidetyn HIFK:n peli on viimeaikoina ollut melkoisen tuskaista, sillä pataan on tullut lähes joka ilta. Tästä myös kertoo se, että punapaidat ovat kymmenen viimeisen ottelun kuntopuntarissa (3-0-0-7) sarjan huonoin joukkue.

KooKoo puolestaan lähtee illan otteluun sarjataulukon toiseksi viimeiseltä sijalta. Tuomas Tuokkolan suojatit ovat pelanneet kuluvalla kaudella 52 ottelua, joista kouvolalaisille on kirjattu 19 voittoa ja 33 tappiota (13-6-10-23). KooKoon pelit näyttivät vielä viime viikolla olevan pelattu, kun joukkue aloitti SaiPan tavoin tyhjennysmyynnin hyvissä ajoin, mutta yllätysvoitot Sportista ja Kärpistä nostivat kouvolalaisseuran taistelemaan viimeisestä pudotuspelipaikasta, kun Sport hävisi viikon kaikki kolme otteluaan.

Nordenskiöldinkadulla valtavat panokset

Ottelun lähtökohdat ovat äärimmäisen herkulliset, sillä useampi media on jo spekuloinut Antti Törmäsen potkuilla, kun HIFK:n kausi on mennyt penkin alle. KooKoo taas tarvitsee tästä pelistä voiton hinnalla millä hyvänsä pitääkseen pudotuspelihaaveensa yllä.

HIFK lähtee otteluun peliyhtiöiden papereissa selvänä ennakkosuosikkina, mutta samaan aikaan pitää muistaa, että Törmäsen ”Kissimirrit” ovat hävinneet neljä edellistä kotiotteluaan 8-16 maalierolla. Helppoa tosin ei ole ollut myöskään KooKoolla, joka on hävinnyt viisi viimeistä vieraspeliään 8-20 maalierolla.

Luotetaan kuitenkin siihen, että stadilaiset pystyvät jälleen kerran venymään tiukassa paikassa ja tipsataan pelaamaan kotijoukkueen voittoa. Maalintekijävinkissä lapulle voitaisiin laittaa Juha-Pekka Haatajan ja Kai Kantolan osumat, jotka ovat onnistuneet tällä kaudella näiden joukkueiden kohtaamisissa. Unibet tarjoaa Haatajan maaliin 5.30 ja Kantolan osumaan 4.35 kertoimen.

Kommentoi artikkelia!

kommenttia

Powered by Facebook Comments

advertisement