KHL: Jokerit – Spartak Moskova klo: 18:30 pe 29.9.2017

Helsingin Jokerit on pelannut varsin vakuuttavan alkukauden Euroopan kovimmassa kiekkoliigassa. Menneitä ei kuitenkaan kannata muistella, sillä tänään Ilmalan Jäähallissa vastaan asettuu Moskovan Spartak, joka liitää kolmen pelin pisteputkessa. Vierasjoukkueen voittoputkesta huolimatta Jukka Jalosen suojatit lähtevät illan otteluun selvänä ennakkosuosikkina, sillä moskovalaisvierailija on onnistunut historiassaan ainoastaan kerran kaatamaan helsinkiläisryhmän.

Aikaisemmat kohtaamiset

Jokerit ja Spartak ovat kohdanneet toisensa historian saatossa viisi kertaa. Näistä peleistä Jokerit on voittanut neljä ja kertaalleen moskovalaisseura on ollut parempi. Kaksikon aikaisempia kohtaamisia katsoessa kaksi asiaa pistää silmään. Näistä ensimmäinen on se, että kaksikon kolme edellistä vääntöä on ollut maalin pelejä (4-3, 3-2, 2-1). Toinen mainitsemisen arvoinen asia liittyy maalien määriin, sillä näissä viidessä ottelussa on joka kerta nähty vähintään kolme maalia (7-5-3-6-4).

Näitä sivuja suosittelemme KHL-veikkaukseen:

Parhaat vetotoimistot NHL-vedonlyöntiin ja muuhun lätkään
unibetParas valinta käytännössä sarjaan kuin sarjaan - myös NHL:ään
betwayTunnettu suppeasta valikoimasta mutta kovista kertoimista.
betssonSuomalaisten vedonlyöjien kestosuosikki. Helppokäyttöinen.

Jokereiden alkukausi

Jokerit on pelannut erittäin hyvän alkukauden Euroopan kovimmassa kiekkoliigassa ja lähtee illan otteluun läntisen konferenssin kolmannelta sijalta. Jukka Jalosen suojatit ovat pelanneet kuluvalla kaudella 11 ottelua, joista narreille on kirjattu yhdeksän voittoa ja kaksi tappiota (7-2-1-1). Juuri tällä hetkellä helsinkiläisseura liitää kahdeksan pelin pisteputkessa.

Jokereiden vahvuus kuluvalla kaudella tilastojen puolesta on löytynyt niin hyökkäyksestä kuin myös puolustuksesta, sillä Jokerit on päästänyt koko sarjassa ylivoimaisesti vähiten maaleja (1,63 ottelua kohti). Myös maalinteko sujunut, sillä Jokerit on mätännyt seitsemänneksi eniten maaleja läntisessä konferenssissa (3,2 ottelua kohti). Myös helsinkiläisseuran ylivoimapeli on toiminut, sillä se on sarjan parasta (35,6%).

Jos Jokereista pitäisi etsiä jotain heikkouksia, niin sellainen löytyisi ainakin alivoimasta ja ensimmäisen erän pelistä. Jokereiden alivoima on tällä hetkellä sarjan seitsemänneksi huonointa (86,00%). Lisäksi Jokerit on sarjan viidenneksi huonoin joukkue ensimmäisessä erässä, toki samaan hengenvetoon pitää sanoa, että myös nämä tilastot hieman valehtelevat, sillä helsinkiläisseura on pelannut selvästi vähemmän kuin muut joukkueet, joten pistekohtaisessa tai maalikohtaisessa keskiarvossa, Jokereiden sijoitus nousisi selvästi. Tämä ei kuitenkaan muuta sitä tosiasiaa, että Jokerit pelaa tilastollisesti paremmin toisessa ja kolmannessa erässä.

Kolmas asia joka saattaa jossain vaiheessa alkaa painamaan tuloksia negatiiviseksi, on se että Jokereiden maaleista lähes kolmanneksen on vastannut kaksikko Eeli Tolvanen – Niklas Jensen. Tämä on luonnollisesti heidän kannalta erittäin hienoa, mutta helsinkiläisseuran kannalta toivoisi, että myös muut kenttäpelaajat sparppaisivat hieman. Etenkin kolmikolla Olli Palolalla, Peter Reginillä ja Jesse Joensuulla olisi syytä soitella Bauerin tehtaalle uusien mailojen perässä.

Spartakin alkukausi

Spartakin alkukausi sen sijaan on ollut hieman vaikeampi, vaikka joukkue tällä hetkellä kolmen pelin pisteputkessa liitääkin. Moskovalaisseura on pelannut kuluvalla kaudella 14 ottelua, joista sille on kirjattu seitsemän voittoa ja seitsemän tappiota (4-3-0-7). Läntisessä konferenssissa joukkue komeilee neljänneksi viimeisenä.

Moskovalaisseuran heikkoudet kuluvalla kaudella ovat löytyneet ennen kaikkea puolustuksesta, sillä Spartak on päästänyt neljänneksi eniten maaleja läntisessä konferenssissa (2,85 ottelua kohti). Myöskään Spartakin erikoistilannepelaaminen ei vakuuta, sillä joukkue iskee 15,7% todennäköisyydellä ylivoimalla maalin. Tuo lukema ei ole kovinkaan häävi, sillä sen pitäisi olla yli 20, jotta se olisi edes siedettävä. Myös joukkueen alivoima on surkeaa, sillä Spartak on vajaalla pelatessaan (75,5%) sarjan neljänneksi huonoin joukkue.

Jokerit ennakkosuosikki

Jokerit lähtee illan otteluun selvänä ennakkosuosikkina ja myös Vihjenetti.com vinkkaa pelaamaan kotijoukkueen voittoa Nordicbetin 1.47 kertoimella. Tätä me perustelemme helsinkiläisseuran paremmalla nykykunnolla, paremmalla hyökkäyksellä ja ennen kaikkea paremmalla puolustuksella, joka kääntää pelin lopullisesti kotijoukkueen eduksi.

Maalintekijävinkissä lapulle laitetaan luonnollisesti Eeli Tolvasen ja Niklas Jensenin osumat, jotka ovat Jokereiden parhaat maalintekijät. Häikäisevän alkukauden pelannut Tolvanen on viimeistellyt helsinkiläisseuralle 11 ottelussa kovat 7+5 ja Jensen 6+4 tehot. Unibet tarjoaa Jensenin maaliin 2.60 ja Tolvasen byyriin 2.75 palautuksen.

PS: Erä kohtaisia vetoja pelaaville voisi vinkata Jokereiden toisen erän voitto, sillä tässä vaiheessa narrit alkavat parantaa peliään, kun taas vastaavasti Spartak on silloin huonoimmillaan. Unibet tarjoaa Jokereiden toisen erän voitolle 1.87 palautuksen.

Jokereiden ja KHL:n hienoimmat maalit, taklaukset ja torjunnat löydät viikoittain Laitataklaus.com -sivustolta.

Lyö tästä matsista vetoa Unibetilla »

Kommentoi artikkelia!

kommenttia

Powered by Facebook Comments

advertisement