European Trophy 2013

European Trophystä muutama vihje illan kierrokselle, kun suomalaisjoukkueet aloittavat urakkansa ja taistelun pääsystä joulukuussa järjestettävään lopputurnaukseen Berliiniin. Pelionnea!

 

KalPa – Linköping HC 2/2.54 NordicBet

Molemmat joukkueet ovat pelanneet yhdet harjoitusottelut ennen illan kohtaamista. KalPa hävisi Kärpille 0-2 ja Linköping voitti kotonaan Södertäljen 4-1. Mitään maatamullistavaa kerrottavaa ei kummastakaan joukkueesta ole. KalPa pelasi ”A-junnuilla” Kärppiä vastaan ja tänäänkin heiltä puuttuu kokoonpanostaan ainakin Kasperi Kapanen ja Artturi Lehkonen, ketkä olivat Lake Placidin U20 turnauksesssa mukana. KalPan maalilla aloittaa Pekka Tuokkola ja kokonaisuudessaan kotijoukkueen kokoonpano on nähtävillä tässä: http://www.kalpa-hockey.fi/2013-2014_uutinen/kalpan-kokoonpano-european-trophy-avausotteluun-ti-138. Molemmilla joukkueilla on varmasti paljon kokeiluja kokoonpanojen suhteen, joten niistä on turha vetää mitään johtopäätöksiä.

Linköping voitti joukkueiden aiemman kohtaamisen viime syksynä kotonaan 3-2. KalPalla oli tuolloin jykevämpi miehistö käytössä kuin tänään. Linköping on valmiimpi kuin KalPa tähän matsiin ja hakee suomesta tyylipuhtaan 1-4 voiton.

 

TPS – Brynäs IF 2/2.65 NordicBet

Yli 6.5 maalia/3.20 NordicBet 

TPS aloitti harjoitusottelukautensa rauman pitsiturnauksesta, jossa se pelasi kaksi peliä. Kauden avauksessa SaiPaa vastaan TPS pelasi 1-1 tasapelin ja turnauksen toisessa ottelussa Kärppiä vastaan tuli tappio lukemin 2-5 ja siihen päättyi samalla joukkueen turnaus. Ensimmäisessä kokonaisessa harjoitusottelussa HK-Areenalla vastaan asettui SKA Pietari, eikä ottelun voittajasta tainnut olla kenelläkään epäselvyyttä edes ennen pelin alkua. SKA hurjasteli avauserässä 0-3 johtoon ja voitti pelin lopulta 1-8, ollen täysin ylivoimainen. Tämä ei tosin kerro joukkueiden oikeata voimasuhdetta, sillä SKA oli ennen tätä ottelua jo viettänyt kuukauden verran ”training campia”. Norrena jatkaa TPS maalissa, kun taas Shaone Morrisonn ja Camilo Miettinen täydentää loukkaantuneiden listaa. Brynäs IF tulee ihan varteenotettavalla kokoonpanolla turkuun avaamaan tämän vuotista European Trophyaan. Kokoonpanosta löytyy mm. MM-kisakokemusta hyökkääjien Johan Harju ja Daniel Brodinin muodossa ja maalilla aloittaa Johan Holmqvist. Joukkue on erittäin nuori ja he tulevat varmasti ennakkoluulottomasti HK-Areenalle taistelemaan voitosta. Brynäs voitti viime kaudella joukkueiden kohtaamisen 4-1.

Maaleja ottelussa nähtäneen varmasti, mutta lopuksi Brynäs lähtee pisteiden ja voiton kera takaisin ruotsiin lukemin 3-5.

 

Frölunda – Jokerit 2/2.65 NordicBet  

1.erä: 2/3.00 NordicBet

Yli 5.5 maalia/2.00 NordicBet

Jokerit avaa European Trophy urakkansa tänään ruotsin maalla Göteborgissa, kun joukkue haastaa Frölundan. Joukkueiden keskinäiset kohtaamiset ovat kahdella viime kaudella European Trohyssä päättyneet Jokereiden voittoihin 7-1 ja 7-3. Frölunda on pelannut tällä kaudella yhden harjoituspelin, kun he kohtasivat Vaxjön. Vaxjö voitti kyseisen ottelun lukemin 4-3 rl-kilpailun jälkeen. Frölundan kokoonpanosta ei ole mitään muuta käsitystä, kuin se että nuorta verta on paljon liikkeellä.

Jokerit voitti kauden ekassa harjoituspelissää farmiseuransa K-Vantaan 0-5. Tuossa pelissä 1+2 tehot tehnyt Ben Eaves ei ole tänään joukkueen vahvuudessa, eikä myöskään kohulla Jokereihin saapunut Jere Karalahti. Myöskään Jokerit ei saa tähän otteluun vielä kokoonpanoonsa U20-harjoitusturnauksessa Lake Placidissa loistanutta Teuvo Teräväistä.

Jokereiden peruspaketti näyttää vahvalta ja valmiilta ilman näitä edellämainittuja syömähampaitakin, joten uskomme Jokereiden jatkavan Frölundan nöyryyttämistä vielä tälläkin kaudella. Jokerit hakee pisteet Göteborgista 1-5 lukemin.

 

 

Lyö vetoa European Trophyn peleistä NordicBetilla »

Kommentoi artikkelia!

kommenttia

Powered by Facebook Comments

advertisement