Chicago-LAKings konferenssifinaali

Chicago Blackhawks ja Los Angeles Kings kohtaavat NHL.n läntisen konferenssin finaaleissa.

Blackhawks on pelannut sensaatiomaisen kauden. Kauden alkuun joukkue oli murskaavan ylivoimainen kaikilla mittareilla. Lopulta palkintona oli runkosarjan voitto ja piikkipaikalta lähtö pudotuspeleihin. Avauskierroksella joukkue kaatoi odotuksien mukaisesti Minnesota Wildin suoraan voitoin 4-1. Blackhawks oli ottelusarjassa suht ylivoimainen, vaikka jokin peli menikin jatkoajalle. Toisella kierroksella vastaan asettui Detroit Red Wings, joka pääsi eittämättä hieman turhankin helposti pudotuspeleihin. Red Wings kaatoi ensimmäisellä kierroksella Anaheim Ducksit voitoin 4-3. Red Wings taisteli Hawkseja vastaan erittäin hienosti nousemalla jo sarjassa 1-3 johtoon, mutta sitten astui esiin Blackhawksin rutiini ja etenkin kapteeni Jonathan Toews, joka lopetti pelleilyn kentällä. Blackhawks nousi lopulta tasoihin sarjassa ja kukisti ”Game Sevenissä” Detroit Red Wingsin jatkoajan jälkeen 2-1 ja eteni konferenssifinaaleihin.

Viime kevään Stanley Cup voittaja Los Angeles Kings sijoittui runkosarjassa lopulta viidenneksi. Ensimmäisellä kierroksella joukkue tiputti St.Louis Bluesin voiton 4-2. LAKings oli tätä sarjaa jo 0-2 tappiolla, mutta napsi neljä voittoa putkeen ja marssi toiselle kierrokselle. Sarja oli erittäin fyysinen. Toisella kierroksella LAKings sai vastaansa San Jose Sharksit, jotka pudotti Vancouver Canucksin pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella suoraan voitoin 4-0. Tämä LAKings – Sharks sarja oli erittäin tiukka ja fyysinen. Maalin voittoja kummallekkin vuoron perään. Joukkueet eteni lopulta seitsemänteen peliin, kun molemmat voittivat kotipelinsä. ”Game Sevenissä” LAKings hankki 2-0 johdon eikä sitä menettänyt. Lopulta LAKings eteni konferenssifinaaleihin voitolla 2-1 ja voitoin 4-3. Suuri kiitos tästä kuuluu joukkueen tulikuumalle ykkösmaalivahdille eli Jonathan Quickille, joka on jälleen noussut sille viime keväiselle tasolleen.

 

Parhaat vetotoimistot NHL-vedonlyöntiin ja muuhun lätkään
unibetParas valinta käytännössä sarjaan kuin sarjaan - myös NHL:ään
betwayTunnettu suppeasta valikoimasta mutta kovista kertoimista.
betssonSuomalaisten vedonlyöjien kestosuosikki. Helppokäyttöinen.

 

Pelipäivät:

1. peli: 2.6.2013 Blackhawks – LAKings

2. peli: 3.6.2013 Blackhawks – LAKings

3.peli: 5.6.2013 LAKings – Blackhawks

4.peli: 7.6.2013 LAKings – Blackhawks

5.peli: 9.6.2013 Blackhawks – LAKings (tarvittaessa)

6.peli: 11.6.2013 LAKings – Blackhawks (tarvittaessa)

7.peli: 13.6.2013 Blackhawks – LAKings (tarvittaessa)

 

 

Maalivahtipeli:

Chicago Blackhawksin ykkösmaalivahti Corey Crafwordia on epäilty ja ainakin me epäilemme edelleen. Kanukki on pelannut erittäin hyvän kauden, mutta kestääkö pääkoppa paineet NHL.n pudotuspeleissä ja sen konferenssifinaaleissa..

Jonathan Quick on tulikuuma maalivahti jälleen ja hän on osoittanut jälleen pystyvänsä kantamaan joukkuetta, vaikka kuinka pitkälle. Hänen edessään pelaa fyysinen ja tiivis viisikko, joka auttaa tolkuttomasti. Jenkkiveskari torjuu varmasti kaukaa tulevat vedot ja ottaa usein myöskin haamuja.

Maalivahtipelissä voitto menee siis ehdottomasti enkelten kaupunkiin.

 

Puolustuspeli:

Duncan Keith ja Brent Seabrook ovat kantaneet jo pitkän aikaa vastuuta Blackhawks puolustuksesta niin puolustus- kuin hyökkäyspäässäkin. Keith on ehkä parempi hyökkäyspäässä, mutta pakkipari täydentää toisiaan melko loistavasti. Tämän kevään pirtein ilmestys on kuitenkin Johnny Odoya, joka on pelannut vahvasti Seabrookin ja Keithin tapaan puolustus- ja hyökkäyspäässä. Niklas Hjalmarsson pelaa tasaisen varmaa peliä päivästä toiseen omalla alueella. Michal Rozsival on pelannut myöskin hyvin ja toimii kakkosylivoimassa tarvittaessa viivapelotteena. Nick Leddy pelaa myöskin elämänsä kevättä. Hyviä ratkaisuja illasta toiseen ja tuo hyvällä luistelutaidollaan kiekkoa tarpeen mukaan ylös.

LAKings.n ykköspakki on ilman muuta Drew Doughty, joka on erittäin vahva molemmissa päissä. Slava Voynov pelasi viime keväänä upeat pudotuspelit ja on tänä keväänä jatkanut samaa rataa tehden 13.sta peliin tehot 4+3. Rob Scuderi on oman pään ammattilainen ja tuo kovuutta sinne tolkuttomasti. Jake Muzzin on puolustuksen all-around ihan täysin. Kuuluu kokoonpanoon, muttei ole erityisen häikäisevä.

Blackhawksin puolustus on ainakin suhteellisesti leveämpi. LAKings.n puolustus ei paperilla päätä huimaa, mutta silti joukkueen tiivis viisikkopuolustus on niin vahvaa, että se saa Chicago Blackhawksin tähdet kuriin.

 

Hyökkäypeli:

Blackhawksin hyökkäyspeli on erittäin loistavaa. Hyökkäysuuntaan on kaksi ihan maailmanluokan kenttää. Patrick Sharp on pudotuspelien paras pistemies joukkueen sisäisessä pörssissä. Sharp on tehnyt 12.sta peliin tehot 7+4. Slovakki Marian Hossa on Sharpin kanssa samoissa pisteissä, mutta Hossa on tehnyt viisi maalia ja antanut kuusi syöttöä. Jonathan Toews, joukkueen kapteeni, pelaa loistavaa peliä kahteen suuntaan ja auttaa toisinaan maalinteossa. Patrick Kane, ”tuplakasi” on erittäin timmissä iskussa ollut jälleen kerran pudotuspeleissä. Bryan Bickell on noussut alimmista kentistä jopa kakkosylivoimaan. Hänellä on paljon kokoa ja tarvittaessa jopa löysät ranteet ja pehmeät kädet.

LAKings.n hyökkäyspeli lepää aikalailla Anze Kopitarin varassa. Hän toki ei ole tällä kaudella paljoa maaleilla mässäillyt, mutta kuitenkin luo monipuolisen hyökkäysarsenaalin ketjukavereilleen. Justin Williams on ollut tärkeä osa LAKings hyökkäystä. Hän on tehnyt pudotuspeleissä neljä maalia ja niistä kaksi on ollut ottelun voittomaaleja. Mike Richards on ollut joukkueen tehokkain pelaaja pudotuspeleissä. Richards on tehnyt 12.sta peliin tehot 2+8. Ei se sovi myöskään unohtaa Jeff Carteria, joka on pelaamassa jälleen upeaa kevättä viime kevään perään.

 

Chicago Blackhawksin materiaali on paljon laajempi ja parempi, kuin LAKings.n paperilla, mutta Kingsin erinomainen viisikkopuolustus, päätypelaaminen ja maalivahti peli ovat myrkkyä pisteistä eläville Blackhawks tähdille. Tänä keväänä LAKings ei ole hävinnyt kotona peliäkään, eikä häviä tässä sarjassa. Joukkue hakee kuitenkin voiton Chicagon Madhouse United Centeristä sarjan toisessa ottelussa ja etenee Stanley Cup Finaaleihin voitoin 4-2.

LAKings.n finaaliin pääsystä tarjotaan kerrointa 2.45 Unibetillä!

 

Lyö vetoa tästä ottelusarjasta Unibetilla »

 

Kommentoi artikkelia!

kommenttia

Powered by Facebook Comments

advertisement