Aduana Stars – Medeama ke 15.3.2017 – Ghanan Valioliiga

Vihjenetti.com matkaa tänään päivän ensimmäisessä vinkissä Guineanlahden rannikolle ja Ghanan pääsarjaan, jossa Aduana Stars ja Medeama iskevät yhteen Agyeman Badu Stadiumilla. Kotijoukkue lähtee otteluun selvänä ennakkosuosikkina, mutta olisiko Medeamanalla mahdollisuudet yllätykseen?

Historia

Pidemmittä puheitta, aloitetaan tutustuminen länsi-afrikkalaiseen jalkapalloon. Ghanan korkein sarjataso on Englannin ja monen muun tavoin Valioliiga, eli Premier League. Ghanassa on pelattu ”ammattimaista” jalkapalloa aina vuodesta 1920 lähtien, mutta omana sarjana sitä on pelattu vuodesta 1956 alkaen.

Ghanan pääsarjassa pelaa tällä hetkellä 16 joukkuetta. Nämä ovat Aduana Stars, Asante Kotoko, Bechem United, Wa All Stars, Liberty, Hearts Of Oak, Berekum Chelsea, WAFA, Elmina Sharks, Tema Youth, Ebusua Dwarfs, Medeama, Inter Allies, Bolga All Stars ja Great Olympics.

Maan historian menestynein seura on Asante Kotoko, joka on juhlinut mestaruutta 24 kertaa ja hallitseva mestari Wa All Stars. Tuo viime kaudella tullut mestaruus oli muuten tammikuussa 2006 perustetun seuran ensimmäinen.

Näistä perustiedoista pääsemmekin muutamaan mielenkiintoiseen faktaan. Näistä ensimmäinen on se, että vaikka Ghanan pääsarjassa pelaa 16 joukkuetta, pelataan maan pääsarjassa ainoastaan 30 ottelua (Älkää kysykö miksi, koska me emme tiedä).

Toinen mielenkiintoinen fakta on se, että Ghanan pääsarjassa pelaa hollantilaisseura Feyenoordin akatemia joukkue. Tämä tunnetaan nimellä WAFA, eli West African Football Academy (Suom. Etelä-Afrikan jalkapalloakatemia).

Ennen kuin mennään eteenpäin, niin kerrotaan vielä sellainen fakta, että Ghanan jalkapallomaajoukkue on menestynyt muihin afrikkalaismaihin nähden harvinaisen hyvin, sillä se on päässyt vuonna 2006, 2010 ja 2014 FIFA World Cupiin. Parhaimmillaan se on ollut FIFAn rankingeissa seitsemäs ja parhaillaan se komeilee sijalla 43.

Lähtökohdat

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa viimeisen neljän kauden aikana viisi kertaa. Näistä peleistä Aduana Stars on voittanut neljä ja kertaalleen Medeama on ollut parempi (1-0, 3-0, 2-0, 0-2, 1-0). Tämä nähtiin huhtikuussa 2015, joten joukkueen edellisestä voitosta on jo ehtinyt vierähtämään useampi vuosi.

Aduana Stars lähtee illan otteluun sarjataulukon piikkipaikalta. Aristică Cioabăn suojatit ovat pelanneet kuluvalla kaudella kuusi ottelua, joista se on voittanut viisi ja pelannut kerran tasan. Aduanan maaliero näissä peleissä on ollut komea 11-2.

Medeama puolestaan lähtee illan otteluun sarjataulukon viidenneksi viimeiseltä sijalta. Evans Adoteyn
suojatit ovat pelanneet kuluvalla kaudella Aduana Starsin tavoin kuusi ottelua, joista sille on kirjattu yksi voitto, kaksi tasapeliä ja kolme tappiota. Joukkueen maaliero näissä peleissä on ollut 4-6.

Kotijoukkuetta lapulle

Vihjenetti uskoo illan ottelussa kotijoukkueen voittoon, sillä Aduana Starsin alkukausi on lähtenyt hyvin käyntiin, kun taas Medeamalla on ollut ongelmia. Kotijoukkueen voittoa me perustelemme myös vierasjoukkueen maalinteko-ongelmilla sekä Aduanan hyvällä puolustuksella. Aduanan voittoa puoltaa myös joukkueiden aikaisemmat kohtaamiset, sillä kuten jo aikaisemmin kerroimme, on joukkue ollut näiden kahden seuran välisissä väännöissä niskan päällä.

Mikäli sinä haluat tutustua ghanalaiseen jalkapalloiluun paremmin, suosittelemme sinulle näitä sivustoja:
Goal.com, Ghanasoccer.net
ja Modernghana.com

Lyö vetoa tästä matsista Unibetilla »

Kommentoi artikkelia!

kommenttia

Powered by Facebook Comments

advertisement